TV2Nettavisen

Helt nytt idrettstyre

17.04.2007 @ 09:44
Maktkampen pågår for fullt i norsk idrett, og det verste som kan skje er at en av grupperingene vinner - og får makt til å håndplukke sitt styre.

image266

Dagens idrettstyre har alle vært med på løgnoperasjonen for å skjule den reelle grunnen til at idrettspresident Karl-Arne Johannessen fikk sparken. Foto: Norges Idrettsforbund.

Den dramatiske avgangen til tidligere idrettspresident Karl-Arne Johannessen avdekket et meget usunt forhold mellom idrettspresidenten, hans eget styre og administrasjonen i Norges Idrettsforbund.

Les den tidligere bloggen - Med buksene nede.

Påskuddet som til slutt sendte Johannessen utover sidelinjen var formelt sett juks med e-post, men i bakgrunnen lå en massiv mistillit mellom presidenten og flertallet i styret, og mellom presidenten og den daglige ledelsen i Norges Idrettsforbund.

Den reelle konflikten skal gå mellom masseidrett og toppidrett, og Johannessen blir sett på som mannen til de store, rike særforbundene med sterk eliteidrett - som Skiforbundet.

Selvsagt er det fristende for begge fløyer å forsøke å gjøre rent bord nå, men det ville være en ulykke. Et idrettstyre må ha fokus på både masseidrett og toppidrett - og man er nødt til å virke samlende for hele idretten.

I praksis betyr det at man bør begrave kandidaturet til frontlederne på hver side. Karl-Arne Johannessen kan neppe komme tilbake med bred tillit. Men det blir også vanskelig for Tove Paule, som deltok i det forrige styres løgnoperasjon for å holde skjult den reelle grunnen til Johannessens avgang.

Dermed sliter Valgkomiteen med å få sitt forslag vedtatt på idrettstinget i Skien 11. mai. (Les innstillingen her)

I går ble det kjent at rundt 20 særforbund forsøker å samle seg bak en ny idrettspresident. Det er et godt inititiav, for det vil være en ulykke hvis valget blir overlatt til et splittet idrettsting.

I en organisasjon som må lære å takle meg konflikter mellom ulike hensyn ville det være en stor fordel om man finner en kompromisskandidat. Det beste ville være en person fra idretten, men er det mulig å finne en uhildet person?

Nei, tror mange, og har begynt å se utenfor idrettens rekker. Fylkesmann Sigbjørn Johnsen er lansert, men han sa nei takk. Likevel er det nok enklest å finne en samlende kandidat med integritet utenfor idretten.

Kommentarer:
Postet av: grunn

grunnen til at idrettstyret vil sette inn i igjenn Karl-Arne Johannessen er risikoen for å tape sponsorinntekter,og at Karl-Arne Johannessen har truet med å gå ut i offentlighetheten og vise hvordan personer har brukt idrettens penger til å skaffe seg alt fra gratis rens ,gratis leie av luksbil,hotell,hytte.Dei har til og med greid å skjula innkjøp av ein forhaustar og tilhenger(landbruk) i økonomien.Det er ikkje småsummar idretten har blitt svindla for opp gjennom åra(snart 30år dette har pågått)Er dette løgn, er alle i idrettsstyret ærligetens ryttere

24.04.2007 @ 18:31

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5414779
hits