TV2Nettavisen

Menn som hater kvinner

16.04.2007 @ 09:50

Risikoen for å bli dømt for voldtekt er forsvinnende liten. Og samtidig øker antallet seksualforbrytelser eksplosivt.

image265

Justisminister Knut Storberget har mye arbeid foran seg for å få ned tallet på seksual- og voldsforbryteler. Foto: Ole Berthelsen.

Forbytelser lønner seg og det er liten risiko for å bli dømt. Hvert år anmeldes rundt 300.000 forbrytelser, og gjerningsmannen går fri i 200.000 av disse (oppklaringsprosent på 34 prosent).

image263
(Kilde: Statistisk Sentralbyrå)

Nå virker det på totaltallene som politiet sakte, men sikkert, gjør en bedre jobb. I takt med at oppklaringsprosenten øker, så synker også antallet forbrytelser.

Men det er to skremmende unntak: Voldsforbrytelser og seksualforbrytelser.

Mest skummel er utviklingen i seksualforbytelser, som har økt med rundt 30 prosent på to år, ifølge de nye tallene fra Statistisk Sentralbyrå.

For voldtekter viser statistikken at politiet har økt sin innsats, men at resultatet likevel blir færre dømte voldtektsmenn. Av 634 voldtektsanmeldelser som ble avgjort i 2004, endte bare 14 prosent med tiltale. Og årsaken er sjeldent at man ikke vet hvem den påståtte gjerningsmannen er - i sju av ti tilfeller mangler man bevis. 

- Samlet sett ble 18 prosent av voldtektene oppklart i 2004, og oppklaringsprosenten var dermed langt lavere enn i alle de ti foregående årene ? hvor den var mellom 24 og 28 prosent, skriver SSB.

image264

Vi vet fra før at kvinner i de aller fleste tilfeller er ofrene i seksualsaker, og statistikken viser en klar forskjell på kjønnene i hvem som utfører lovbrudd.

Verstingene er menn mellom 18 og 20 år, som er fem ganger mindre lovlydige enn kvinnene i samme aldersgruppe.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5413905
hits