TV2Nettavisen

Med buksene nede

12.04.2007 @ 10:00

Kaoset i Norges Idrettsforbund vil ingen ende ta, og dette er en organisasjon som får en halv milliard kroner i tilskudd hvert eneste år.

image261

Disse menneskene tror at triksing med e-post er en sykdom. Foto: Norges Idrettsforbund.

Maktkampen som nå pågår i kulissene i Norges Idrettsforbund innbyr ikke til tillit, og det er tragisk fordi idrettsforbundet gjør en viktig jobb for mange hundre tusen norske idrettsutøvere.

De hadde fortjent bedre enn et styre som nå fremstår kollektivt som uten ære og dømmekraft.

I en måned har Idrettstyret ført hele landet og organisasjonen bak lyset med sin forklaring om at den forrige idrettspresidenten, Karl-Arne Johannessen, måtte gå av som følge av sykdom.

I dag kommer det frem i flere aviser at Johannessen riktignok måtte gjennomgå en operasjon, men at han i praksis fikk sparken fordi han hadde tilbakedatert en e-post.

En ting er at slike bortforklaringer er vanlige i private selskaper, men landets største frivillige organisasjon kan ikke skyve under teppet slike handlinger fra idrettspresidenten hvis man vil ha noen troverdighet.

Å tilbakedatere en e-post kunne vært en fillesak, og den økonomiske betydningen av handlingen var null. E-posten ga løfter om totalt 3,9 millioner kroner til et prosjekt i Trøndelag - og pengene ble siden bevilget av Idrettstyret.

Problemet er bare at det handler om tillit, og et samlet styret fant at man ikke kunne ha tillit til en president som trikser med dokumenter for å dekke sin egen rygg. Det handler om karakter, mente tydeligvis styret.

Det tragiske er at samme Karl-Arne Johannessen åpenbart har ryddet opp i det økonomiske infernoet som tidligere idrettspresident Kjell O. Kran og generalsekretær Ivar Ekeberg etterlot seg.

(Tre år med millionunderskudd førte NIF til en negativ egenkapital på 45 millioner kroner da Kran'en ble stengt).

Ennå foreligger ikke 2006-rapporten, men målet er positiv egenkapital innen 2007. Men så ble altså ryddegutten ryddet bort.

For e-post-triksingen til Johannessen gjorde at han ble sparket ut i kulden. Inn kom Odd-Roar Thorsen, som med sin dobbeltstemte, overkjørte forbundets egne utredninger - og sørget for at 10 milliarder statlige kroner kan bli sendt til Tromsø-OL.

Så vilkårlig behandles gigantspørsmål i Norges Idrettsforbund!

Og det har liten betydning at man deretter går inn for å kaste styret som sa ja til Tromsø, og velge Oslo-tilhenger Tove Paule som ny president.

Tilliten til Norges Idrettsforbund og viljen til å bevilge 500 millioner kroner til forbundet avhenger av at man nå får ryddet opp - og valgt en president og et styre som får allmenn tillit.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5391565
hits