TV2Nettavisen

Skal vi vedde?

02.04.2007 @ 10:24

Lotteritilsynet er like håpløs som kinesiske myndigheter i sitt forsøk på å sensurere internett. Nå forsøker tilsynet å "gjemme" nettadressene til utenlandske bookmakere.

image253

Egil Drillo Olsen følger pengene, og begynner i Expect. Foto: Scanpix.

Norsk Tipping har monopol på pengespill på sport her i landet, men det er et monopol som lekker. Årlig spiller nordmenn for flere milliarder kroner hos utenlandske bookmakere.

Årsaken er ganske enkel; de utenlandske spillselskapene gir mye bedre odds og betaler dermed mer tilbake til spillerne.

For å ta et eksempel:

I kveld spilles treningskampen Brann - Start. Satser du 1.000 kroner hos Norsk Tipping og like mye hos konkurrenten Centrebet, blir dette utbetalingene:

image252

Uansett kamputfall er altså tilbakebetalingen fra Centrebet bedre.

Milliardlekkasje
Slik spillmonopolet i dag håndheves er det en straffeskatt for folk som ikke kan regne. I snitt betaler Norsk Tipping 80-85 prosent tilbake til spillerne på langoddsen, mens de utenlandske konkurrentene betaler 90-95 prosent.

Jeg kan la Tippekupongen (som kun gir 50 prosent uttelling for spillerne) ligge i denne omgang.

Norsk Tippings viktigste beskyttelse er at det er forbudt for norske medier å slippe inn annonser for de utenlandske spillselskapene.

Men reklameforbudet gjelder heller ikke for tv-stasjoner som TV3 (som sender fra utlandet). Derfor er Champions League-kampene oversponset av aktører som Expect, Bet365 og Unibet.

Redaksjonell omtale (som denne bloggen) kan Lotteritilsynet heller ikke stanse.

Og enda viktigere er at internett har gjort spillene tilgjengelige med få tastetrykk.

Dagsbøter
Kinesiske myndigheter forsøker å sensurere internett, og nå har de fått sin ideologiske avlegger i Førde. Siste nytt fra Lotteritilsynet er at de gir ABC Startsiden 5.000 kroner i bot for en lenkeguide til relevante sider innen pengespill (trykk her).

Lotteritilsynet forstår ikke at en slik lenkeguide er en redaksjonell virksomhet, og at det nettopp er slik vurdering og valg av lenker som er ABC Startsidens redaksjonelle grunnlag.

(Hvis du vil lese hva Lotteritilsynet tenker, kan du lese brevet deres her).

Hvorfor ikke stenge nettet?
Lotteritilsynet vil få mye å gjøre hvis de skal stenge internett.

Hvis det er stille i påsken i Førde, kan det være et tips å se ut søkemotorene som neste mål.

Hvis du for eksempel søker på bookmaker på Google, får du dette svaret (trykk her). Der er Bet365 for øvrig en av annonsørene på søkesvarsiden.

Også norske Sesam fungerer som en fin døråpner for nettets Ali Baba og de 40 røverne. Et kjapt søk på Centrebet, og du er igang (se resultatet her).

Det skal bli spennende å se hvordan Lotteritilsynet vil sette grensen for søkemotorene...


Kommentarer:
Postet av: Andreas

Ønsker hermed Egil Drillo Olsen det aller beste, og takk for det han har bragt oss !

02.04.2007 @ 10:59
Postet av: Patrick

Det er kanskje på tide å se på hvordan vi i verdens rikeste land ønsker å finansiere barneidrett? Giske skal presse automater på kommunene fordi "idretten trenger pengene", og Fotballinteresserte avspises med et elendig tilbud fra Norsk Tipping samtidig som de som foretrekker bedre odds fra utenlandske spillerne snart blir kriminalisert. Utenlandske spill blir presentert som styggedom. De statsdrevne norske for massiv tv-dekning i beste sendetid.

På tide å rydde opp. Spillemarkedet må konkurranseutsettes, men samtidig reguleres. Breddeidretten må finansieres over offentlige budsjetter.

02.04.2007 @ 11:11
Postet av: Mink Chan

Det er helt fint at du er kritisk mot norsk tipping og deres holdning til utenlandske bettingselskaper. Når det er sagt så er norsk tippings samfunnsstilling noe helt annerledes enn de utenlanske selskapene.

For det første så går store deler av norsk tippings overskudd tilbake til samfunnet. Deres overskudd går tilbake til kultur og idrett, hva gjør de andre selskapene med overskuddet?

"I 2003 utgjorde bidraget til kultur fra Norsk Tippings spilloverskudd én fjerdedel av statens totale kulturbudsjett." - sitat fra norsk tippings hjemmeside.

For det andre vi lever i et demokrati, dvs at politikere og velgere, lever i et samspill, det samme gjør restriksjoner og såkalt frihetstanken i folket. Mener du at det er bedre å liberalisere pengespillspolitikken i Norge og dermed la private aktører uten forpliktende samfunnsansvar tjene penger på hazardspill?

Tror du at politikere er såpass naive at de vil begå politisk selvmord ved å innføre totalforbud mot hazardspill? (Og dessuten øke politibudsjettet for å håndheve loven)

Norsk tipping er et kompromissprodukt som opprettholder en frihetsalternativ til folk som syns at det er greit å spille bort sine penger, og da er det like greit at disse pengene går tilbake til samfunnet enn at de går til private aktører.

03.04.2007 @ 02:36

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5179596
hits