TV2Nettavisen

Ledernes lønnsfest

19.03.2007 @ 09:27
Norge har en skrikende mangel på kvalifisert arbeidskraft, og det presser opp lønningene for de aller mest attraktive. Årets lønnsoppgjør blir en utfordrende linedans for den nye LO-lederen.

image242

LO-leder Roar Flåthen kommer neppe til å la sitt første lønnsoppgjør gå av  hengslene. Foto: Scanpix.

Veksten i lederlønninger pleier være et årlig rituale rett før tariffoppgjøret. Harmdirrende representanter fra LO pleier å stå frem i Dagbladet og på Holmgang, og gjengangertemaet pleier å være: "Hvordan kan folk som bevilger seg selv så mye, predike måtehold?".

Men samtidig som LO-ledelsen pisker opp en stemning, har de gått til forhandlingsbordet med relativt rimelige krav. I år blir denne linedansen uten sikkerhetsnett mer krevende enn normalt.

Nye tall viser at lederlønningene har skutt rett i været. Ledere i selskaper med over 250 ansatte tjener nå nesten 1,7 millioner kroner i gjennomsnitt, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

I fjor økte lønningene i denne gruppen med over 20 prosent, men selv ledere i mindre virksomheter har mer enn tre ganger høyere lønnsvekst enn ansatte flest.

Årsaken til den sterke lønnsveksten er hverken at lederne bevilger seg selv høyere lønn (det er ikke slik det fungerer) eller at eierne har blitt snillere med lederne - det er rett og slett at markedsverdien øker radikalt i tider med mangel på kvalifisert arbeidskraft.

Bedriftene konkurrerer om de samme lederne og bruker gjerne lønn for å friste dem til jobb-bytter. Men det som er lurt for hver enkelt bedrift, kan være negativt for samfunnsøkonomien totalt.

Likevel tror jeg Dagsavisen bommer totalt når avisen i dag - som sedvanlig rett før lønnsoppgjøret - refser lederne og NHO:

"NHO-direktør Finn Bergesen jr. lener seg tungt til at LO-ledelsen har manet sine medlemmer til ansvarlighet ved årets lønnsoppgjør. Det kan komme til å bli vanskelig å holde lønnskravene nede, når folk flest ser at topplederne forsyner seg så rikelig av næringslivets overskudd."

(Du kan lese hele lederen her).

NHO kan ikke gjøre mer enn å formane medlemsbedriftene til å holde igjen, men lederlønninger settes ikke i et sentralt oppgjør som Finn Bergesen jr. har noen kontroll over - det er summen av individuelle beslutninger i hver bedrift som ønsker å skaffe seg - eller holde på - flinke folk.

Lederne bevilger ikke seg selv noe som helst, men de kan velge å takke ja til tilbud om en ny og bedre betalt jobb.

Det samme kan LOs medlemmer, og det er bare et tidspørsmål før det forplanter seg til høyere lønnsvekst. En arbeidsledighet som nærmer seg null og skrikende mangel på kvalifisert arbeidskraft, vil før eller siden slå inn.

Årsaken til at LO også i år vil fremme moderate lønnskrav er hverken hensyn til landet eller fodi de mener det er rettferdig i forhold til ledernes lønn, men fordi LO-ledelsen skjønner at det er eneste utvei for å sikre at norsk industri er konkurransedyktig. Hensynet til arbeidsplassen settes først.

De drøyt 500 lederne som har super lønnsvekst og lønninger i flere millioners klassen betyr ikke stort for noe annet enn misunnelsen.

Dessuten har LOs egne styremedlemmer vært med på å sette lønningene deres.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4893248
hits