TV2Nettavisen

Elendig for papiravisene

11.12.2006 @ 09:15
Papiravisene fortsetter å stupe i opplag, og snart følger annonsepengene etter. I år forsvinner hver tiende kjøper av VG og Dagbladet.

47380-123

Dagbladet sliter med å holde seg over 100.000 i opplag på ukedagene.

Det som før var en lang og slak utforbakke nærmer seg nå et opplagsstup. Og aller verst går det ut over de to tidligere så store tabloidavisene.

- Siden toppåret 2002 har de to avisene dermed mistet 123 000 daglige aviskjøpere, eller drøye 20 prosent, viser et anslag Ulf Peter Hellstrøm i Aftenposten har gjort.

47380-183

VG har fått fra 400.000 til såvidt over 300.000 på få år.

I et av de sterkeste annonsemarkedene på lang tid taper papiravisene markedsandeler mot nett i rekordtempo. Riktignok er det en vekst på drøye fem prosent i antallet annonser (volum), men det monner lite mot internett som har vekst på 44 prosent i inntekter.

Medieprofessor Martin Eide ved Universitetet i Bergen mener at pressestøtten har vært en sovepute for enkelte av papiravisene.

- Det er et tankekors at pressestøtten har virket sementerende på avisbransjen, mens nyskapningene er kommet på nettet, sier Eide til Aftenposten.

De største optimistene i papiravisbransjen trøster seg med to forhold:

a) flere gjør det godt på nett, slik at det totale antallet lesere av papiravis + nettavis vokser

b) de store tabloidavisene faller mest.

I virkeligheten er a) en mager trøst (fordi store deler av inntektene forsvinner på veien fra papir til nett) mens b) dessverre er en illusjon.

Med meget få unntak (stort sett mindre nisjeaviser) faller papiravisene jevnt og trutt over hele fjøla, viser tall bransjen selv har bestilt fra TNS Gallup.

Kommentarer:
Postet av: Skuffet Leser

Kvaliteteten på produktet har også falt med minst 20 %. Det er jevnt over møl og uinteressant svada som serveres. Jeg stiller store spørsmål om nivået på journalistene og redaktørene.

11.12.2006 @ 11:29
Postet av:

Er enig, Det burde også VG skjønne, med Se og Hør to ganger i uken og her og nå er det nok sladder. Jeg tviler på at VG mister "de seriøse" kjøperne.På sikt er dette bra, da det kanskje det blir en seriøs avis i fremtiden?

15.12.2006 @ 17:32
Postet av: republikaner

håper at det blir skrevet litt mere om det skitne kongehuset. De er ikke noe å samle på.de er bare ute etter popularitet. Det trenger vi ikke noe av,en ting til de kan være så snill å takke nei til de millionene de får,av skatte pengene våre. Vi kan bruke de millionene de får på sykehusene rundt om i landet så vi slipper,å legge ned og stenge avdelingene. Håper at de er dem det går ut over neste gang de skal på sykehus.

22.12.2006 @ 01:20
Postet av: Anne

Synd, men det er internett som overtar det meste, også avisene.Det beste burde være å kun satse på nettaviser fremover, kanskje forbedre dem, slik at de blir mere lik papiravisenOg i tillegg ha et lite opplag med papiraviser, for dem som ikke har internett.Synd at det er blitt slik, men utviklingen går veldig fort og lar seg ikke stoppe.

17.01.2007 @ 16:33
Postet av: hilde

den digitale utviklingen vi har er jo ikke noe annet enn bra. Alt er mer tilgjengelig og ikke minst billigere. Med 199,- pr. mnd. (om ikke mindre?) får vi med oss de viktigeste nyhetene på nett, være "sosiale" på msn, lete opp eventuell nødvendig informasjon en trenger/ønsker og ikke minst holde kontakt med verden med å dele levende bilder, stillbilder og tekst på nettsider som myspace, youtube og blognet.

men til "skuffet leser": ønsker du en seriøs avis om finans og økonomi og utenlandssaker, kjøper du ikke vg eller dagbaldet. disse avisene har en helt annen målgruppe enn si aftenposten eller stav.aftenblad. så for all del, kjøp gjerne tabloidavisene som skriver om britneys nye frisyre, men ikke klag på at det er for mye sladder... det er jo akkruat derfor en kjøper aviser som vg. men en ting skal de ha, hva de skriber er sant! :D står det at beckham drakk to pils på en utebar, uansett hvor interesant dette er ¨å lese om kan vi være sikre på at det var to pils han hadde og ikke tre.. ;) så takk vg, for dere er troverdige sladderaviser. :D

20.05.2007 @ 13:31

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3079995
hits