TV2Nettavisen

Elendig for papiravisene

11.12.2006 @ 09:15
Papiravisene fortsetter å stupe i opplag, og snart følger annonsepengene etter. I år forsvinner hver tiende kjøper av VG og Dagbladet.

47380-123

Dagbladet sliter med å holde seg over 100.000 i opplag på ukedagene.

Det som før var en lang og slak utforbakke nærmer seg nå et opplagsstup. Og aller verst går det ut over de to tidligere så store tabloidavisene.

- Siden toppåret 2002 har de to avisene dermed mistet 123 000 daglige aviskjøpere, eller drøye 20 prosent, viser et anslag Ulf Peter Hellstrøm i Aftenposten har gjort.

47380-183

VG har fått fra 400.000 til såvidt over 300.000 på få år.

I et av de sterkeste annonsemarkedene på lang tid taper papiravisene markedsandeler mot nett i rekordtempo. Riktignok er det en vekst på drøye fem prosent i antallet annonser (volum), men det monner lite mot internett som har vekst på 44 prosent i inntekter.

Medieprofessor Martin Eide ved Universitetet i Bergen mener at pressestøtten har vært en sovepute for enkelte av papiravisene.

- Det er et tankekors at pressestøtten har virket sementerende på avisbransjen, mens nyskapningene er kommet på nettet, sier Eide til Aftenposten.

De største optimistene i papiravisbransjen trøster seg med to forhold:

a) flere gjør det godt på nett, slik at det totale antallet lesere av papiravis + nettavis vokser

b) de store tabloidavisene faller mest.

I virkeligheten er a) en mager trøst (fordi store deler av inntektene forsvinner på veien fra papir til nett) mens b) dessverre er en illusjon.

Med meget få unntak (stort sett mindre nisjeaviser) faller papiravisene jevnt og trutt over hele fjøla, viser tall bransjen selv har bestilt fra TNS Gallup.

Kommentarer:
Postet av: Skuffet Leser

Kvaliteteten p produktet har ogs falt med minst 20 %. Det er jevnt over ml og uinteressant svada som serveres. Jeg stiller store sprsml om nivet p journalistene og redaktrene.

11.12.2006 @ 11:29
Postet av:

Er enig, Det burde ogs VG skjnne, med Se og Hr to ganger i uken og her og n er det nok sladder. Jeg tviler p at VG mister "de serise" kjperne.P sikt er dette bra, da det kanskje det blir en seris avis i fremtiden?

15.12.2006 @ 17:32
Postet av: republikaner

hper at det blir skrevet litt mere om det skitne kongehuset. De er ikke noe samle p.de er bare ute etter popularitet. Det trenger vi ikke noe av,en ting til de kan vre s snill takke nei til de millionene de fr,av skatte pengene vre. Vi kan bruke de millionene de fr p sykehusene rundt om i landet s vi slipper, legge ned og stenge avdelingene. Hper at de er dem det gr ut over neste gang de skal p sykehus.

22.12.2006 @ 01:20
Postet av: Anne

Synd, men det er internett som overtar det meste, ogs avisene.Det beste burde vre kun satse p nettaviser fremover, kanskje forbedre dem, slik at de blir mere lik papiravisenOg i tillegg ha et lite opplag med papiraviser, for dem som ikke har internett.Synd at det er blitt slik, men utviklingen gr veldig fort og lar seg ikke stoppe.

17.01.2007 @ 16:33
Postet av: hilde

den digitale utviklingen vi har er jo ikke noe annet enn bra. Alt er mer tilgjengelig og ikke minst billigere. Med 199,- pr. mnd. (om ikke mindre?) fr vi med oss de viktigeste nyhetene p nett, vre "sosiale" p msn, lete opp eventuell ndvendig informasjon en trenger/nsker og ikke minst holde kontakt med verden med dele levende bilder, stillbilder og tekst p nettsider som myspace, youtube og blognet.

men til "skuffet leser": nsker du en seris avis om finans og konomi og utenlandssaker, kjper du ikke vg eller dagbaldet. disse avisene har en helt annen mlgruppe enn si aftenposten eller stav.aftenblad. s for all del, kjp gjerne tabloidavisene som skriver om britneys nye frisyre, men ikke klag p at det er for mye sladder... det er jo akkruat derfor en kjper aviser som vg. men en ting skal de ha, hva de skriber er sant! :D str det at beckham drakk to pils p en utebar, uansett hvor interesant dette er lese om kan vi vre sikre p at det var to pils han hadde og ikke tre.. ;) s takk vg, for dere er troverdige sladderaviser. :D

20.05.2007 @ 13:31

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3079995
hits