TV2Nettavisen

Prinsippløst av Hagen

10.05.2006 @ 08:33
Er Stein Erik Hagen villig til å ofre alle prinsipper for å bli styreleder i Orkla? Spørsmålet er relevant etter at det har blitt kjent at Hagen har inngått en hemmelig pakt med de ansatte for å få deres støtte.

47914-2

Hagen er en lur rev, og han har åpenbart lyst til å bli Orklas styreleder. Denne lysten har de ansatte utnyttet til å skaffe seg et nakketak på den mulige nye styrelederen.

 - Vi har nå en avtale om hvordan Hagen skal oppføre seg som styreleder, bekrefter ansatterepresentant Aage Andersen.

Det er prinsippløst og farlig, og i strid med alle regler for hvordan makt skal fordeles i et norsk børsnotert selskap.

Mest åpenbart er hensynet til de andre aksjonærene: Hvordan kan noen kjøpe en aksje i Orkla uten fullt innsyn i hva avtalen mellom Orklas hovedaksjonær og de ansatte sier?

Det bør ikke være noen tvil om at Oslo Børs bør forlange avtalen på bordet.

Dernest er det vanskelig å tenke seg at Stein Erik Hagen kan fylle rollen som en uavhengig styreleder når han i praksis er i lomma på en interessegruppe. Dette er spesielt viktig så lenge avtalen er hemmelig. Er det Stein Erik Hagens oppfatninger man får høre i styret, eller er det talerøret for de ansatte?

- Som eierstyring står det til stryk, skriver redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse, og det er vi enige i.

Kommentarer:
Postet av: Theo

Det er da åpenbart at Hagen har lovt de ansatte å ikke splitte opp selskapet. Med lovformlig styrerepresetasjon for de ansatte, er dette helt greit. Men hva med de andre aksjonærene? Liker de ikke dette kan de bare selge sine aksjer. Verre er det ikke.

11.05.2006 @ 13:14

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1254318
hits