TV2Nettavisen

Tigging og verdighet

09.06.2006 @ 09:09
Nasjonens hovedgate har blitt en hinderløype hvor man løper spissrot mellom prostituerte, aggressive gateselgere, bløffmakere og tiggere. I denne løypa finnes et verdig unntak.

47380-99

Magasinet =Oslo er et glimrende tiltak, og nå har magasinet for Oslos fattige fått et helt nødvendig offentlig håndtrykk. (Her er link til magasinets hjemmeside)

Riktignok er det ikke snakk om mer enn 500.000 kroner, men likefullt er det grunn til å rose regjeringspartiene og KrF som ble enige om denne bevilgningen på Stortinget. Ytterligere 200.000 kroner går til tilsvarende tiltak i andre byer.

Pengene kan redde =Oslo, som har sliitt voldsomt økonomisk den siste tiden.

Kort fortalt er =Oslo et magasin som rusavhengige og andre som har problemer selger på gaten i Oslo. Selgerne betaler 20 kroner per blad og selger dem videre for 40 kroner. I motsetning til vanlig tigging premierer bladsalget at de vanskeligsstilte gjør noe selv.

Det redaksjonelle innholdet fungerer som et talerør for de rusavhengige, og blader er non-profit. Eventuelt overskudd går til aktivitetstilbud for de som er involert, inkludert skrivekurs og hjelp til å skrive søknader.

Redaktør Vibeke Omberg fikk Amnestyprisen 2005 for tiltaket. (les her), mens Oslo Ligningskontor har svart med å kreve skatt på bladpengene fra de rusavhengige.

Magasinet har altså ikke bare hatt medvind fra offentlige etater, og Oslo kommune har vært lunken. Derfor er det gledelig at man nå får annerkjennelse og penger fra Stortinget.

Magasinet =Oslo er hjelp til selvhjelp i praksis.

Kommentarer:
Postet av: Charles f Kane

Er enig her, Dette magasinet er en verdig sak sttte. Ikke bare gir det de fattige som selger bladet en verdighet som det er dem srt unt og fortjent, men ogs en stemme til de stemmelse.

09.06.2006 @ 12:03
URL: http://www.vgb.no/1127
Postet av: Oda

I norge tillater man tilogmed at rusavhengige selger bladet. De tilsvarende prosjektene i storbritannia (The Big Issue) lar kun hjeml;se uten rusproblemer selge avisene.Dette tiltaket er enormt positivt, og her p de britiske yene har tiltaket frt til at mange har kommet seg ut av hplse situasjoner. Ikke bare fr de en flelse av verdighet, men salgserfaring og referanser fra "hovedkontoret", som videre kan brukes til jobbsknader.Kjp bladet s ofte dere kan!

09.06.2006 @ 23:51

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1432922
Til dere oslo-boere..

Så vil jeg si en ting... Støtt magasinet =Oslo, et nonprofit magasin som bidrar til å høyne livskvaliteten til de fattige i Oslo ved at de tilbyr hjelp til selvhjelp. De som &o...

1127
09.06.2006 @ 12:11
hits