TV2Nettavisen

Streikende og kyllinger

08.06.2006 @ 08:53
Når hensynet til kyllinger er hovedargument for å stanse akademiker-streiken, nærmer vi oss det parodiske. Er tiden over for streiker i offentlige sektor?

47380-98

Rundt 600 akademikere har streiken i to uker mot en formidabel motstander: Staten er både motpart, mekler og dommer. Og i går kveld klokken 21.00 kom staten, representert ved arbeidsminister Bjarne Håkon Hansen, til at nå kunne det være nok.

Lederen for Akademikerne Stat, Knut Aarbakke, er ikke fornøyd: - Jeg er fly forbanna, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Her har vi streiket i 15 dager, et lovlig kampmiddel for å presse partene tilbake til forhandlingsbordet. Når vi først hører fra motparten, kommer noe slikt. Staten har meklet med oss, og den samme staten kan nå avbryte hele streiken bare fordi de får det litt vanskelig. Dette er bukken og havresekken av en annen verden.

Jeg er enig med Aarbakke i at begrunnelsen var tynn, men det er også en illusjon at offentlige ansatte som streiker mot staten er som alle andre arbeidstakere. Å velge streik er å gå i krig mot overmakten. Den kan avblåse striden når det passer.

Akademikerne illustrerer poenget: Bare 600 av 19.000 statsansatte har vært i streik de siste dagene. Det er ikke bra at forbrytere går gatelangs fordi politijuristene streiker, men de streikende har vært flinke til beskytte liv og helse - før altså bekymringen for slaktekyllingene fikk Bjarne Håkon Hansen til å gripe inn.

Eller for å bruke poenget til Aarbakke - i fellesferien forsvinner hver tredje akademiker fra arbeidsplassen:

- Hvis jeg skal følge regjeringens logikk, betyr det at Norge blir et livsfarlig sted å være i sommer.

Kommentarer:
Postet av: Peter

Har noen et forslag til et alternativ til streik?? Streik fungerer drlig, men er vel fortsatt det eneste reelle pressmiddelet arbeidstakerne har.

08.06.2006 @ 11:02
Postet av: Ragnar

Hvorfor tror du at Akademikerene valgte ta ut nettopp veterinrene ved slakteriene i streik? Hvorfor tok de ikke ut veterinrene ved smdyrklinikkene, eller noen av de mange tusen byrkratene i offentlig administrasjon? For vig Stavrum tror du er slik at det ikke slaktes dyr i ferietiden? Det er trist at til de grader populistiske skribenter som deg, fr boltre seg med fordummende skriverier, i en stor nettavis.

08.06.2006 @ 11:33
Postet av: Morten

Ragnar, du er ikke helt med? Poenget til Stavrum er at Staten skalter og valter med sine arbeidstagere. Dette viser de ved avslutte en streik pga. kyllinger. En slutning man kan trekke av det, er at nesten uansett hvem som streiker i off. sektor, s er det fare for liv eller helse til *noen*. Litt pussig var det dog at det var kyllingene som ble valgt denne gangen, en skulle kanskje tro at det var strre fare for liv og helse med tanke p alle de forbryterene som ikke kom bak ls og sl...men nei, det er nok kyllingene som teller.

08.06.2006 @ 11:52
Postet av: Olaf

Svidt jeg kan se blir uttrykket"populist"etterhvert en kompliment. Sunn fornuft er og blir sunn fornuft.

08.06.2006 @ 17:06
Postet av: AndyPandy

Eh ... "fare for liv og helse" er vel et relativt begrep. Det at man ikke verdsetter livet og livskvaliteten til noen titalls tusen slakteferdige storfe og griser viser hva slags samfunn vi har blitt - kaldt og kynisk (!)Dette viser vel egentlig bare at Akademikerne har vrt litt klnete mtp. hvilke grupper som ble tatt ut i streik. De rammet slakteriene og satte uskyldig 3. part p gata (permiterte Gilde-ansatte) samt at titusner av dyr ikke hadde det bra - slikt blir det brk av (!).Neste gang tar de kanskje ut andre grupper i streik slik at de kan bruke streik som det det faktisk er - et pressmiddel mot arbeidsgiver, og ikke noe som rammer flere uskyldige 3.parter - mennesker eller dyr ...

08.06.2006 @ 17:16
Postet av: Roald Bentzen

Jeg er meget flau over kalle meg selv en akademiker. I hele mitt lange yrkesliv har jeg tilgode delta i en streik. Nr forholden p en arbeidsplass ikke lenger tiltalte meg var det alltid andre steder g. Streik er likestilt med furting vi kjenner fra barnehagene - "Jeg skal, jeg skal..." Det ligger utenfor all praksis innen begrepet "forhandlinger". Prv streike neste gang du forhandler om kjp av bil! - Nei, g til konkurrenten!Streik som forhandlingsmetode gikk ut p dato i 1945 og Hitler la ned sine "jeg skal, jeg skal-vpen".-Men hva kan man vente med en "Gymnaslrer Pedersen" som leder for LO.

08.06.2006 @ 19:58
Postet av: Fullt Navn

Streik har som Roald sier, gaatt ut paa dato.Skjonner ikke hvorfor man klager, naar det bare er aa skifte jobb hvis man er misfornoyd. Er av den oppfatning at hvis lonna di bestemmes av sentrale betingelser, har du heller lite motivasjon til aa gjore en god jobb. Jeg tjener ok, skulle gjerne hatt mer, men det er opp til meg aa skifte jobb hvis jeg gidder og toer..

12.06.2006 @ 23:18

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1426752
hits