TV2Nettavisen

Jansens fristelser

08.04.2006 @ 09:57
Streik er en rett, men ingen plikt. Og nå bør det være fred i SAS Braathens i lang, lang tid fremover.

47380-63

SAS-direktør Petter JAnsen har all grunn til å fortvile: Etter å ha ødelagt inngangen til påsken for 60-70.000 flypassasjerer, klarte partene i SAS Braathens å komme til enighet etter snaut to døgn med konflikt.

Det er bra, men fortsatt er det et alvorlig sykdomstegn at bedriften ikke ser ut til å kunne løse noen konflikter internt. Konfliktviljen ligner på et selvmord.

Lite ny informasjon har kommet på bordet siden bruddet tidligere i uken, og det må kunne konstateres at partene mislyktes totalt i de første forhandlingene. Det er et ansvar som påhviler begge parter.

Trolig hviler det meste av problemene i SAS Braathens på den forhastede sammenslåingen. Alt skjedde så raskt at man bestemte seg for å skyve en rekke problemer foran seg. Et sentralt problem er den store forskjellen i arbeidsbetingelser mellom de gamle SAS-ansatte og organisasjonen fra Braathens.

Når ansatte flere år etter en sammenslåing fortsatt betrakter seg som enten SAS- eller Braathens-ansatt, er det noe fundamentalt galt. I så måte er det en viktig jobb for SAS Braathens-sjef Petter Jansen å arbeide for sammenslåtte fagforeninger og felles tariffavtaler.

På den annen side er det litt naivt å tro at man uten videre kan bli enige om de dårligste betingelsene. Erfaringene fra en rekke andre fusjoner er at arbeidstakerne over tid ender opp med de beste ordningene fra begge sider.

Uttalelsen etter løsningen natt til lørdag tyder på at flyselskapet innrømte mer enn de fagorganiserte for å få en løsning.

Lik lønn for likt arbeid er et rimelig prinsipp, men det er litt påfallende at de kabinansatte fra SAS heller vil sammenlikne seg med SAS-pilotene enn med de kabinansatte fra Braathens.

Sannsynligvis er den beste langsiktige løsningen at de gamle SAS- og Braathens-foreningene går sammen. Til syvende og sist kan ikke en fagforening slåss mot sin egen bedrift ute å sage over greina de sitter på.

At man nå klarer å holde fred og løse konflikter internt får være en test på om SAS Braathens er liv laga. Vi flypassasjerer får prise oss lykkelig over at vi  har andre alternativer.

Kommentarer:
Postet av: Pippi

Man kan ikke forvente at en tidligere oberst fra forsvarsstaben skal bli "kulturbygger". Jansens splitt og hersk strategi har mislyktes p alle omrder.Jansens track record fra nringslivet bekrefter det med all tydelighet. Han har aldri fungert srlig lenge i noen av sine toppleder-jobber.SAS Braathens ansatte fortjener en samlende ledeskikkelse som klarer skape en felles selskapskultur. To ansattegrupper som bekjemper hverandre til daglig kan bare fre selskapet ut i stadig nye problemer. Dette er primrt et ledlelsesproblem.

08.04.2006 @ 16:46
Postet av: Karoline

Militr lederstil karakteriseres av at det ikke er s nye hva som sies, bare ordene ropes og ikke har mer enn 3-4 bokstaver.

09.04.2006 @ 14:57

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1072554
hits