TV2Nettavisen

Moderne feminisme

08.03.2006 @ 08:36
Er økt skatt på mobiltelefon og hjemme-PC et angrep på likestillingen? Det gjør det i hvertfall vanskeligere for travle, yrkesaktive foreldre å få dagene til å gå opp.

47380-49

De siste årene har kamp for flere kvinner i styrene vært det viktigste feministiske kravet. På 8. mars kan det være riktig å minne om at det for de aller fleste yrkesaktive kvinner er langt viktigere å legge til rette for både å kunne være mødre - og aktive yrkesutøvere.

I dag rykker to fagforeninger med totalt 210.000 medlemmer ut mot ekstraskatten på hjemme-PC:

- I utvikling av informasjonssamfunnet er det viktig å legge til rette for at kvinner og menn kan delta på lik linje i arbeids- og familieliv. Skatt på elektronisk kommunikasjon er likestillingsfiendtlig, umoderne og prinsipielt galt, heter det i appellen, som også støttes av Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Å belaste arbeidstakerne med tusenvis av kroner i ekstra skatt fordi arbeidsgiver har pålagt dem å ha mobiltelefon eller å jobbe hjemmefra på PC, er bakvendt.

Både LO og NHO er kritisk til hele mobilskatten.

Men YS og NJ er de første til å fremheve det kvinnediskriminerende med ordningen.

- Denne skatten vil bli en stadig større brems på utviklingen av fleksible arbeidsplasser, som ikke minst er viktig for å kunne kombinere arbeids- og familieliv. Slik fleksibilitet for familier og arbeidstakere med omsorgsansvar, er et viktig grunnlag for den norske arbeidslivsmodellen med
høy arbeidsdeltakelse kombinert med relativt høye fødselstall. Foreldre som sliter med tidsklemma har god nytte av ulike mobil- og hjemmekontorløsninger. De opplever nå å bli straffet for det. Denne
utfordringen er det særlig kvinner som møter. Dette taler for å fjerne denne skatten.

Noe å tenke på for de rødgrønne på 8.mars.

Kommentarer:
Postet av: Henning

Det er tross alt ikke forbud mot ta med telefonen hjem som man kan f inntrykk av. Det innebrer bare noen kroner i ekstra skatt og det gr vel greit for de fleste

08.03.2006 @ 10:50
Postet av: Andreas H.

Det kan ikke ventes annet nr"folket"velger bli regjert fra gulvet. Den drligste kilen var til alle tider den av samme veden.

08.03.2006 @ 10:53
Postet av: MullahTerje

Har selv denne ordningen, prisen jeg har betalt for den er nettopp det at jeg i min jobb har vrt tilgjengelig til alle dgnets tider, ikke minst p reise. Snakker du 20 minutter med jobben nr du sitter p Kastrup, m du logge deg p trdlst for sjekke epost p mobil eller pc, flyr fort pengene. Det sette en skattefri grense p 1000 NOK er latterlig, og viser bare at staten er grisk og gjr det den kan for legge hindringer i veien for fleksibilitet arbeidslivet. Og jada, telefonen blir ogs brukt til ringe hjem. Kanskje vi kan se p det som et HMS-tiltak i stdet for skattlegge det? Hvis ikke br Skattleggingsminister Halvorsen forbys fra ringe en eneste av ungene sine uten at mobilavgift plegges. For det skal vel ikke vre forskjell p ministertelefoner og telefonene til oss andre??

08.03.2006 @ 11:09
Postet av: bjarne

MullahTerje: Regner nok med at Halvorsen har tenkt forholde seg til skatten selv ogs ja... Har du hrt noe annet?

08.03.2006 @ 12:27
Postet av: bjarne

AndreasH: Hva i all verden mener du med sette ordet folket i hermetegn?

08.03.2006 @ 12:28
Postet av: MullahTerje

bjarne: det ville overraske meg om hun s gjorde. Det er et velkjent faktum at ministre av beredskapsehsyn utstyres med en del utstyr som mobiler og satellittelefoner slik at de (og "koffertbrerne")alltid skal ha tilgang. Tror neppe Halvorsen alltid fikler frem den "gamle" mobilen for ringe hjem...tviler p at hun blir belestet for det heller...I tillegg regner jeg med at man i departementene n vil registrere telefonnumrene hjem til folk, slik at man et par ganger i ret fr tilsendt samlefaktura for de samtalene man har ringt hjem fra egen kontortelefon. Eller kanskje man kan lse dette "problemet" ogs med innfre en skattefri minstedel??

08.03.2006 @ 13:12
Postet av: it-konsulent

Jeg legger igjen mobilen p jobb pga disse gode forslagene til suppehuer som aldri ser ut til f grafset til seg nok.Resultat, servere blir ikke kjrt opp igjen fr arbeidsdagens start. S tryner maskiner sent fredag, s er alt nede inntil mandag morgen.Synd jeg ikke jobber p stortinget for tiden med driftsparken der. Kansje kjttskallene hadde tenkt seg om nr alt hadde vrt nede et par uker p rad pga nedetid i helgene, og tak i deg fr man ikke siden man har reist p hytta uten mobilen.vh en som har ftt nok av idioter p tinget.

08.03.2006 @ 13:26
Postet av: Andreas H.

Bjarne; Folket i utropstegn? Da tenkte jeg faktisk p deg.

08.03.2006 @ 15:44
Postet av: Andreas H.

Bjarne, undskyld! Det heter visstnok anfrselstegn. Undskyld!

08.03.2006 @ 15:50
Postet av: Hans Kr.

MullahTerje og ITY-konsulent har viktige poeng. Viktigst er kanskje det som kommer fra it-konsulent, om hva som ikke vil fungere i en periode fordi vi legger fra oss mobilen.Vi snakker faktisk talt om 2006 der en arbeidsdag for mange fortoner seg ganske mye anderledes enn i 1986, for ikke snakke om 1956.Vi har et samfunn der fler og fler har mulighet for ha fleksibel arbeidstid med hjemmkontor og alt det medfrer.Detter jo faktisk SV og andre arbeidepartier ta til flge.N har mdre og fedre som Stavrum ppeker mulighet for ha med samkvem med barna sine hjemme, og kan arbeide mer nr det passer den enkelte.Har selv vrt over 4 r i en arbeidssituasjon der det eneste viktig var 10 datoer for deadlinje i lpet av ret. Hvordan arbeidsdagen ble lagt opp var uvesentlig, men disse datoene skulle det leveres et visst stykke arbeid.Mesteparten av dette ble gjort ved hjelp av mobiltelefon og brbar pc.Jeg kunne selv disponere min tid sammen med familien, og alle var glade. Ikke minst sjefen, som hadde fornyde medarbeidere.Er det ikke mulig diskutere sak, istedenfor skrivefeil og bagateller Andreas H?

08.03.2006 @ 22:32
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: brikke

Til orientering, forslaget som har kommet med skattelegge mobilbruken er faktisk noe alle partiene p Stortinget er enig om. Hva gjelder personell som f.eks it-konsulent. Er man avhengig av vre tilgjengelig for arbeidsgiver s skal man jo ha betalt for det i form av diverse tillegg. Kall det bakvakt tillegg om du du vil. Og hva er egentlig s galt med legge igjen en mobiltlf p arbeidsplassen sin, og bruke sin private p fritiden? Og ja, jeg betaler skatt p min mobilbruk.

09.03.2006 @ 09:14
Postet av: shota

det er jo ikke slik at denne skatten p litt sikt kommer til redusere lnnen til folk. Alt man prver gjre med skattesystemet er skattlegge alle inntektstypene, noe som er fornuftig (s lenge det ikke er for administrativt kostbart - hvilket kan diskuteres her). I arbeidsmarkedet rder en markedslnn som er den lnn etter skatt bedriftene m tilby for f tak i de folkene de trenger. Denne lnnen er uendret som flge av den nye skatten. Med et nytralt skattesystem vil vi ende opp med at de sysselsatte fr utbetalt lnn i form av penger i stedet for spesifikke varer og tjenester, og det m da vre bedre med denne kte fleksibiliteten for lnnsmottagerne.

10.03.2006 @ 05:48
Postet av: Tore p sporet

Mere skatt for meg = Mere i lnn fra min arbeidsgiver. Snn er det med den saken!

10.03.2006 @ 08:23
Postet av: BitJokey

Hjemmekontorlsninger virker selv om man ikke er kvinne! Brukt med fornuft er det god mte for smbarnsforeldre f litt mer tid med ungene. Skatt p mobil er dermed familiefientlig.Uten hjemmekontorlsninger m vi inn p kontoret hver dag, med kt transportbehov og kte miljproblemer.Skatt p mobil er dermed miljfientlig.Lsning:Si NEI til jobbmobil. Bruk privat telfon med kontantkort til jobbforml. F dekket utgiftene til kontantkortene. Fordelen er at det ikke er spesifisert faktura p kontantkort, og dermed er det opp til arbeidsgiver g god for hvorvidt det er privat eller jobbbruk.menHalvorsen kommer nok etter...

10.03.2006 @ 20:11
Postet av: Bjrn Bjrnson

Kritiseringen av mobilskatten er totalt idiotisk. Selvsagt skal man skatte av goder man fr fra arbeidsgiver ? Lsningen er enkel, ha en mobil til jobben, og en til privat bruk, som man betaler for selv, som alle oss andre. Det burde vre en selvsagt ting i utganspunktet. At norske politifolk legger jobbmobilen igjen p kammeret fordi de ikke fr lov til bruke den privat lenger, viser modenhetsgraden p de gutta og jentene...grssss.

11.03.2006 @ 07:53
Postet av: Bjarnar Viksom

Bjrn har helt rett ! Og i tillegg har det utviklet seg en ukultur innenfor politiet som gr ut p at man benytter operative patruljebiler til kjre hjem medarbeidere etter endt arbeidstid. En time i patruljebil koster vel samfunnet oppimot 10.000 kroner skulle jeg tro, de kan jo prve skatte av det. Det er funnet opp en slags nymotens sak n som kunne vre et alternativ, det kalles for TAXI. Hrt om d' eller ?

11.03.2006 @ 08:09

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/881090
hits