TV2Nettavisen

Moderne feminisme

08.03.2006 @ 08:36
Er økt skatt på mobiltelefon og hjemme-PC et angrep på likestillingen? Det gjør det i hvertfall vanskeligere for travle, yrkesaktive foreldre å få dagene til å gå opp.

47380-49

De siste årene har kamp for flere kvinner i styrene vært det viktigste feministiske kravet. På 8. mars kan det være riktig å minne om at det for de aller fleste yrkesaktive kvinner er langt viktigere å legge til rette for både å kunne være mødre - og aktive yrkesutøvere.

I dag rykker to fagforeninger med totalt 210.000 medlemmer ut mot ekstraskatten på hjemme-PC:

- I utvikling av informasjonssamfunnet er det viktig å legge til rette for at kvinner og menn kan delta på lik linje i arbeids- og familieliv. Skatt på elektronisk kommunikasjon er likestillingsfiendtlig, umoderne og prinsipielt galt, heter det i appellen, som også støttes av Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Å belaste arbeidstakerne med tusenvis av kroner i ekstra skatt fordi arbeidsgiver har pålagt dem å ha mobiltelefon eller å jobbe hjemmefra på PC, er bakvendt.

Både LO og NHO er kritisk til hele mobilskatten.

Men YS og NJ er de første til å fremheve det kvinnediskriminerende med ordningen.

- Denne skatten vil bli en stadig større brems på utviklingen av fleksible arbeidsplasser, som ikke minst er viktig for å kunne kombinere arbeids- og familieliv. Slik fleksibilitet for familier og arbeidstakere med omsorgsansvar, er et viktig grunnlag for den norske arbeidslivsmodellen med
høy arbeidsdeltakelse kombinert med relativt høye fødselstall. Foreldre som sliter med tidsklemma har god nytte av ulike mobil- og hjemmekontorløsninger. De opplever nå å bli straffet for det. Denne
utfordringen er det særlig kvinner som møter. Dette taler for å fjerne denne skatten.

Noe å tenke på for de rødgrønne på 8.mars.

Kommentarer:
Postet av: Henning

Det er tross alt ikke forbud mot å ta med telefonen hjem som man kan få inntrykk av. Det innebærer bare noen kroner i ekstra skatt og det går vel greit for de fleste

08.03.2006 @ 10:50
Postet av: Andreas H.

Det kan ikke ventes annet når"folket"velger å bli regjert fra gulvet. Den dårligste kilen var til alle tider den av samme veden.

08.03.2006 @ 10:53
Postet av: MullahTerje

Har selv denne ordningen, prisen jeg har betalt for den er nettopp det at jeg i min jobb har vært tilgjengelig til alle døgnets tider, ikke minst på reise. Snakker du 20 minutter med jobben når du sitter på Kastrup, må du logge deg på trådløst for å sjekke epost på mobil eller pc, flyr fort pengene. Det å sette en skattefri grense på 1000 NOK er latterlig, og viser bare at staten er grisk og gjør det den kan for å legge hindringer i veien for fleksibilitet arbeidslivet. Og jada, telefonen blir også brukt til å ringe hjem. Kanskje vi kan se på det som et HMS-tiltak i stdet for å skattlegge det? Hvis ikke bør Skattleggingsminister Halvorsen forbys fra å ringe en eneste av ungene sine uten at mobilavgift pålegges. For det skal vel ikke være forskjell på ministertelefoner og telefonene til oss andre??

08.03.2006 @ 11:09
Postet av: bjarne

MullahTerje: Regner nok med at Halvorsen har tenkt å forholde seg til skatten selv også ja... Har du hørt noe annet?

08.03.2006 @ 12:27
Postet av: bjarne

AndreasH: Hva i all verden mener du med å sette ordet folket i hermetegn?

08.03.2006 @ 12:28
Postet av: MullahTerje

bjarne: det ville overraske meg om hun så gjorde. Det er et velkjent faktum at ministre av beredskapsehsyn utstyres med en del utstyr som mobiler og satellittelefoner slik at de (og "koffertbærerne")alltid skal ha tilgang. Tror neppe Halvorsen alltid fikler frem den "gamle" mobilen for å ringe hjem...tviler på at hun blir belestet for det heller...I tillegg regner jeg med at man i departementene nå vil registrere telefonnumrene hjem til folk, slik at man et par ganger i året får tilsendt samlefaktura for de samtalene man har ringt hjem fra egen kontortelefon. Eller kanskje man kan løse dette "problemet" også med å innføre en skattefri minstedel??

08.03.2006 @ 13:12
Postet av: it-konsulent

Jeg legger igjen mobilen på jobb pga disse gode forslagene til suppehuer som aldri ser ut til å få grafset til seg nok.Resultat, servere blir ikke kjørt opp igjen før arbeidsdagens start. Så tryner maskiner sent fredag, så er alt nede inntil mandag morgen.Synd jeg ikke jobber på stortinget for tiden med driftsparken der. Kansje kjøttskallene hadde tenkt seg om når alt hadde vært nede et par uker på rad pga nedetid i helgene, og tak i deg får man ikke siden man har reist på hytta uten mobilen.vh en som har fått nok av idioter på tinget.

08.03.2006 @ 13:26
Postet av: Andreas H.

Bjarne; Folket i utropstegn? Da tenkte jeg faktisk på deg.

08.03.2006 @ 15:44
Postet av: Andreas H.

Bjarne, undskyld! Det heter visstnok anførselstegn. Undskyld!

08.03.2006 @ 15:50
Postet av: Hans Kr.

MullahTerje og ITY-konsulent har viktige poeng. Viktigst er kanskje det som kommer fra it-konsulent, om hva som ikke vil fungere i en periode fordi vi legger fra oss mobilen.Vi snakker faktisk talt om 2006 der en arbeidsdag for mange fortoner seg ganske mye anderledes enn i 1986, for ikke å snakke om 1956.Vi har et samfunn der fler og fler har mulighet for å ha fleksibel arbeidstid med hjemmkontor og alt det medfører.Detter jo faktisk SV og andre arbeidepartier ta til følge.Nå har mødre og fedre som Stavrum påpeker mulighet for å ha med samkvem med barna sine hjemme, og kan arbeide mer når det passer den enkelte.Har selv vært over 4 år i en arbeidssituasjon der det eneste viktig var 10 datoer for deadlinje i løpet av året. Hvordan arbeidsdagen bløe lagt opp var uvesentlig, men disse datoene skulle det leveres et visst stykke arbeid.Mesteparten av dette ble gjort ved hjelp av mobiltelefon og bærbar pc.Jeg kunne selv disponere min tid sammen med familien, og alle var glade. Ikke minst sjefen, som hadde fornøyde medarbeidere.Er det ikke mulig å diskutere sak, istedenfor skrivefeil og bagateller Andreas H?

08.03.2006 @ 22:32
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: brikke

Til orientering, forslaget som har kommet med å skattelegge mobilbruken er faktisk noe alle partiene på Stortinget er enig om. Hva gjelder personell som f.eks it-konsulent. Er man avhengig av å være tilgjengelig for arbeidsgiver så skal man jo ha betalt for det i form av diverse tillegg. Kall det bakvakt tillegg om du du vil. Og hva er egentlig så galt med å legge igjen en mobiltlf på arbeidsplassen sin, og bruke sin private på fritiden? Og ja, jeg betaler skatt på min mobilbruk.

09.03.2006 @ 09:14
Postet av: shota

det er jo ikke slik at denne skatten på litt sikt kommer til å redusere lønnen til folk. Alt man prøver å gjøre med skattesystemet er å skattlegge alle inntektstypene, noe som er fornuftig (så lenge det ikke er for administrativt kostbart - hvilket kan diskuteres her). I arbeidsmarkedet råder en markedslønn som er den lønn etter skatt bedriftene må tilby for å få tak i de folkene de trenger. Denne lønnen er uendret som følge av den nye skatten. Med et nøytralt skattesystem vil vi ende opp med at de sysselsatte får utbetalt lønn i form av penger i stedet for spesifikke varer og tjenester, og det må da være bedre med denne økte fleksibiliteten for lønnsmottagerne.

10.03.2006 @ 05:48
Postet av: Tore på sporet

Mere skatt for meg = Mere i lønn fra min arbeidsgiver. Sånn er det med den saken!

10.03.2006 @ 08:23
Postet av: BitJokey

Hjemmekontorløsninger virker selv om man ikke er kvinne! Brukt med fornuft er det god måte for småbarnsforeldre å få litt mer tid med ungene. Skatt på mobil er dermed familiefientlig.Uten hjemmekontorløsninger må vi inn på kontoret hver dag, med økt transportbehov og økte miljøproblemer.Skatt på mobil er dermed miljøfientlig.Løsning:Si NEI til jobbmobil. Bruk privat telfon med kontantkort til jobbformål. Få dekket utgiftene til kontantkortene. Fordelen er at det ikke er spesifisert faktura på kontantkort, og dermed er det opp til arbeidsgiver å gå god for hvorvidt det er privat eller jobbbruk.menHalvorsen kommer nok etter...

10.03.2006 @ 20:11
Postet av: Bjørn Bjørnson

Kritiseringen av mobilskatten er totalt idiotisk. Selvsagt skal man skatte av goder man får fra arbeidsgiver ? Løsningen er enkel, ha en mobil til jobben, og en til privat bruk, som man betaler for selv, som alle oss andre. Det burde være en selvsagt ting i utganspunktet. At norske politifolk legger jobbmobilen igjen på kammeret fordi de ikke får lov til å bruke den privat lenger, viser modenhetsgraden på de gutta og jentene...grøøøssss.

11.03.2006 @ 07:53
Postet av: Bjarnar Viksom

Bjørn har helt rett ! Og i tillegg har det utviklet seg en ukultur innenfor politiet som går ut på at man benytter operative patruljebiler til å kjøre hjem medarbeidere etter endt arbeidstid. En time i patruljebil koster vel samfunnet oppimot 10.000 kroner skulle jeg tro, de kan jo prøve å skatte av det. Det er funnet opp en slags nymotens sak nå som kunne være et alternativ, det kalles for TAXI. Hørt om d' eller ?

11.03.2006 @ 08:09

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/881090
hits