TV2Nettavisen

Mot og forsonlighet

07.02.2006 @ 18:56
Mens norske ambassader brenner og norske soldater blir angrepet, er det dårlige kår for de som ønsker forsonlighet og dialog. Men det vi trenger minst på begge sider er mer bensin på bålet.
47380-12

Konflikten som nå brer seg fra land til land i Midtøsten handler ikke lenger om Jyllands-Posten og Magazinet. Når mobben har initiativet, er selv rykter om at noen skal brenne Koranen nok til å antenne folkemengdene.

Også for Norge står saken om grunnleggende verdier. Vi har ytringsfrihet, og nasjonen kan ikke stilles ansvarlig for alle ytringer som fremmes av enkeltpersoner og publikasjoner. Vi må forsvaret Magazinets rett til å ytre sin mening, men Magazinet får til gjengjeld finne seg i kritikk av ytringens innhold.

Men trusler og vold kan aldri aksepteres som reaksjonsform. Gledelig er det derfor at mange muslimer tar fullstendig avstand for herjingene som pågår i mange land under dekke av å være religiøst fundert.

Situasjonen kaller på moderate krefter på begge sider, og det krever mer mot å våre forsonlig, enn det gjør å skrike på tiltak som vil fordype konflikten.

Det er grunn til å gi honnør til flere muslimske ledere i Norge:

Muslimske ledere drar til Midtøsten for å dempe gemyttene.

Norske palestinere oppfordrer alle palestinere til å heise det norske flagget.

En gruppe moderate muslimer har satt opp en nettside hvor de beklager ambassadebrenningene.

Også Antirasistisk Senter vil bygge bro mellom ulike religiøse grupperinger, og inviterer til en fredelig demonstrasjon på fredag.

- Vi ønsker å slå ring om ytringsfriheten, samtidig som vi forlanger respekt for folks tro og en slutt på vold og trusler sier Antirasistisk Senters leder, Nadeem Butt.

Som et tiltak i forsonende retning må vi også regne dagens initiativ fra den utrettelige arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen. I dag kalte han inn 32 direktører for ulike statlige virksomheter for å pålegge dem å rekruttere personer med innvandringsbakgrunn.
47380-13

Initiativet er viktig og det er modig timet. Vi har mange eksempler på at velkvalifiserte innvandrere ikke en gang blir innkalt til intervju. Og den sikre veien for å skape en lettantennelig situasjon også i Norge er en dårlig integreringspolitikk.

Men krav må stilles begge veier. Ikke alle skikker og holdninger fortjener respekt. Omskjæring, tvangsekteskap og kvinneundertrykking strider mot viktige verdier i det norske samfunnet. På samme måte som ytringsfrihet er en av våre viktigste demokratiske rettigheter.

Heldigvis er ikke striden om Muhammed-tegningene i norske gater. Men den kan fort komme hit hvis vi ikke inkluderer alle innvandrere i det norske samfunnet og får dem inn i arbeidslivet på linje med alle andre.

Kommentarer:
Postet av: Aksel Hansen

Stavrums innlegg er ufattelig vs.De billige argumentene er s lavmls at selv muslimpropagandaen med halen mellom bena forlot disse flosklene for flere r siden.I s mte er kvaliteten p denne "lederen" milevis under det man finner i Veggavisen. Der vil man finne innlegg av vesentlig bedre kvalitet fra flere brukere. Skal det norske samfunnet ytterligere gjennomsyres og infiltreres av muslimer?!Vil noen som helst arbeidsgiver ansette muslimer, som viser en adferd som flere og flere fr ynene opp for!!?Er det mulig vre s blind som Stavrum, slik innlegget her gir inntrykk av?Vil Stavrum fortelle myten om "den moderate" muslim??Se: http://rto73.0catch.com/Spesial/Myten2.htm

08.02.2006 @ 06:04
Postet av: Eivind

Jeg har ikke lest hele innlegget ditt (snn er det med ungdommen n til dags vettu, vi holder oss til bildene og det med stor skrift ;)), men jeg s du skrev at dialig hadde drlige kr.Sjekk nettsiden www.juvente.no/fred, hvor Juvente samler organisasjons-Norge bak en markering av at det store flertallet av befolkningen faktisk nsker fred og dialog, ikke vold. En rekke organisasjoner str bak allerede, og stadig flere kommer til!:)Eivind

08.02.2006 @ 09:05
URL: http://www.juvente.no/fred
Postet av: Ola

Les helt gjennom unge Eivind:Man kan irritere seg groenn og gul over hva skattepengene gaar til. Det vet alle som betaler skatt.De siste 5 aarene har Norge rundt regnet en milliard til palestinske selvstyremyndigheter. Halvparten gaar rett i lomma til korrupte folk, halvparten gaar til finansiering av mer eller mindre tvilsomme aktiviteter der nede i Palestina. Hva er takken, jo, at det er noen tegninger de ikke liker i ei regional avis...Jeg har gjennom flere aar studert i Trondheim. I Norge er skikken at man er tvangsinnmeldt i studentsamskipnaden med obligatorisk medlemsavgift. Studentsamskipnaden driver med mye rart, blant annet boikott av Israel...Saa har vi LO, stjernen blant demokratiets juvel fagbevegelsen. Vanskelig aa ikke vaere medlem for mange av oss. Vi betaler kontigent, som igjen sender penger til SV, som igjen boikotter Israel.Eivind, som medlem av Juvente, en organsiasjon for ungdom mot rusmidler. Hva i all verden har det med fred aa gjoere? Da ser jeg bort fra husfreden og alkoholiserte statsledere...

08.02.2006 @ 12:45
Postet av: Andreas

Dajeg var barn og det ble kranglet, var sprsmlet: Hvem begynte?Den gangen var det ogs noe som het folkeskikk:Ikke blande seg inn i andres afrer.I fysikken er det fremdeles noe som heter rsak og virkning.Kanskje litt respekt ville gjort det?

08.02.2006 @ 15:50
Postet av: Ola

Ytringsfrihet er absolutt og betyr at man skal faa uttrykke seg om hva man vil, paa den maate man vil. Loven legger noen minstekrav... ellers er det full fres. Og slik skal det vaere. Jeg har ingenting til overs for Jyllandsposten eller noe annet tidsskrift. Men saa kjoeper jeg heller ikke dette bladet... MEN DE SKAL FAEN MEG FAA SKRIVE OG TEGNE DET DE VIL!!!

08.02.2006 @ 18:03
Postet av: Vidar N

Alt dette p grunn av noen tegninger...Og dette fra nasjoner hvor avisene etter sigende ofte inneholder tegninger som fremstiller bl.a. jder og jdiske symboler p en mte som vanskelig kan skilles fra Nazi Tyskland (med fare for overtre Godwins lov) Det kunne vrt morsomt om f.eks. nettavisen hadde fulgt med p og rapportert hvordan slike typer bilder/tekst benyttes i arabisk media. Er de egentlig noe bedre enn oss, og i s fall, hvorfor nsker de at vi skal behandle dem annerledes?Slik det fungerer i dag kan man gjerne bedrive blasfemi mot alle andre religioner enn Islam. Kdder man med dem m man tydeligvis d. Mens de derimot fritt kan drive gjn mot alle andre - de er jo tross alt vantro.

08.02.2006 @ 22:17
Postet av: Eivind

Hyggelig at du er interessert, Ola :) Men i utgangspunktet er det faktisk omvendt for Juventes del. Vi jobber frst og fremst for fred og solidaritet, og som et ledd av dt mener vi at rusgifter er et hinder for mennesklig utvikling. Rusgifter slver.Ellers m jeg jo ogs benytte anledningen til oppfordre alle om komme innom p Jernbanetorget klokka fem fredag, for fredsmarkeringen.. :)

09.02.2006 @ 07:18
Postet av: Ola

En skammens dag for Norge. Herr stortingspresident, norske forfattere, redaktoerer i alle Norges media, jeg haaper dere ser galskapen og tar affaere. Selbekk er i forsoningsmoete med muslimer. Med 40+ serioese drapstrusler over seg og kone og tre barn saa er det klart han er med paa forsoningsmoete og sier at han har respekt for islam, saa dum er han ikke. Spoersmaalet er om han hadde vaert med paa forsoningsmoete hadde det ikke vaert for truslene. Dermed faar trusler aktiv innflytelse paa hva en norsk redaktoer mener og skriver. Herr stortingspresident, norske forfattere, redaktoerer i alle Norges media, jeg haaper dere ser galskapen og tar affaere.

09.02.2006 @ 09:04
Postet av: Eivind

Haaper du ser poenget. LO og studentsamskipnaden er ogsaa parti-politisk og religioest uavhengige organisasjoner. Men i praksis saa stoetter de SV og Israel-boikott. Dette er genialt for slik faar de hoeyre-folk til aa betale for venstre-sidens saker gjennom kontigent-innbetalinger og stats-stoette. Problemet er at slik skaper avmakt blant folk paa grasrota. Det er mange studenter i Norge som hater studentsamskipnaden, og arbeidsfolk som hater LO. Tenk deg belastningen det er aa betale disse kontigentene.

09.02.2006 @ 09:11
Postet av: Ola

Den siste meldingen er skrevet av meg og skulle statt til Eivind i bodyen. Sorry Eivind.

09.02.2006 @ 09:36
Postet av: Sigurd

Stavrum skriver: "Initiativet er viktig og det er modig timet. Vi har mange eksempler p at velkvalifiserte innvandrere ikke en gang blir innkalt til intervju. Og den sikre veien for skape en lettantennelig situasjon ogs i Norge er en drlig integreringspolitikk."Kommentar:1. Det er IKKE modig timet gjennomfre et tiltak som har tverrpolitisk oppslutning. Det er politisk opportunt. De aller fleste tar avstand fra diskriminering p arbeidsmarkedet, enten det er basert p rase eller kjnn. definere plse-Hansens initiativ som "modig" er like relevant som avisenes beskrivelse av Stlsetts tale under markeringen av drapet p Benjamin som "modig". Kampen mot nynazister stttes av 99,99 prosent av befolkningen. Skal vi vre rlige, s str ekstremistene p begge sider (islamister og nazister) for de virkelig "modige" holdningene (hvor forskudde de enn mtte vre). 2. En FAFO-rapport jeg leste for et rs tid siden ppekte at det viktigste hinderet for integrasjon av fremmedkulturelle p det norske arbeidsmarkedet, er LOs motstand mot et fleksibelt arbeidsmarked. Jeg m innrmme at jeg glippet med ynene da jeg leste rapporten med tanke p FAFOs tette bnd til fagbevegelsen og Arbeiderpartiet. Rapporten fastslo at arbeidsmarkedsinkludering er det viktigste tiltaket for integrere den fremmedkulturelle andel av den norske befolkningen, men LOs motstand mot tiltak som bidrar til ke andelen av fremmedkulturelle p arbeidsmarkedet (lavere minstelnner, svakere oppsigelsesvern etc). Rapporten fremholdt USA som et godt eksempel for integreringsarbeid. Det amerikasnke arbeidsmarkedet er uhyre fleksibelt og absorberer "svake grupper" meget effektivt. I Norge nsker vi beskytte faglige rettigheter og hye lnninger. Prisen betales av "svake grupper" (NB: alle fremmedkulturelle er IKKE en svak gruppe), som f.eks fremmedkulturelle som behersker norsk drlig, har liten utdannelse og manglende forstelse for kulturelle koder i samfunnslivet og p arbeidsplassen. I tillegg br det nevnes at media for en stund tilbake meldt om at fagforeningsrepresentanter i bedriftsstyrene var den viktigste bremseklossen for ansettelse av fremmedkulturelle i norske bedrifter. Hvorvidt dette skyldes rasisme eller nsket om ansette arbeidstakere med den rette "fagforeningsprofilen" vites ikke.Dersom plse-Hansen skal ha et fnugg av troverdighet med sitt "modige" initiativ, br han ta et generalopprr med LO-Valla og sitt eget partiprogram frst. Et tiltak som kun kommer hyt utdannede fremmedkulturelle til gode (og rlig talt: hvor mange hyt utdannede fremmedkulturelle mistenkes for bli ekstremister dersom de ikke fr jobb? Hmm.. en hel del faktisk. Islamisten som myrdet van Gogh var hyt utdannet. Likes en del av de britiske terroristene, som nevnt nedenfor. Men hovedproblemet er de fremmedkulturelle som blir skoletapere og som mter stengte drer p arbeidsmarkedet etter grunnskolen.)3. Er det ndvendigvis en direkte sammenheng mellom god integreringspolitikk og frre "lett-antennelige" situasjoner? Storbritannia har gjennomfrt en integreringspolitikk som f.eks har vrt ansett som langt mer inkluderende enn politikken i f.eks Frankrike. Det forhindret ikke terroraksjoner gjennomfrt av 2. generasjonsmuslimer som var - etter de fleste mlestokker - godt "integrert" i det britiske samfunnet. Terroristene hadde hyere utdannelse fra britiske utdannelsesinstitusjoner, et stort sosialt nettverk av etniske briter og (i enkelte tilfeller) etniske britiske kjrester. Den "vellykkede integreringen" forhindret dem ikke fra gjennomfre selvmordsangrep. Det er alts ikke ndvendigvis en sammenheng mellom integrasjon og ekstremisme. MEN, en god integreringspolitikk vil muligens redusere forekomsten av sosiale rsaker til ekstremisme.

09.02.2006 @ 10:59
Postet av: Ola

Denne saken her i en Egytisk avis i Oktober og Die Welts referat fra TV-sendinger i Syria setter kritikken fra hvertfall Syria og Egypt i et nytt lys...enjoy...

Postet av: Sigurd

Jeg beklager et par ufullstendige setninger i mitt forrige innlegg, men den observante leser fr nok med seg helheten.Stavrum skriver: "Det er grunn til gi honnr til flere muslimske ledere i Norge:Muslimske ledere drar til Midtsten for dempe gemyttene.Norske palestinere oppfordrer alle palestinere til heise det norske flagget.En gruppe moderate muslimer har satt opp en nettside hvor de beklager ambassadebrenningene.Ogs Antirasistisk Senter (hvis sentrale medlemmer oppfordrer til klassekamp og proletariatets diktatur, jmf. Dagens Nringsliv, forf. anmerkning) vil bygge bro mellom ulike religise grupperinger, og inviterer til en fredelig demonstrasjon p fredag."Joda, Stavrum, honnren er vel fortjent. Men det skulle jo bare mangle at muslimer bosatt i Norge tar avstand fra aksjoner mot norske innbyggere og interesser. Man pisser jo ikke i sin egen brnn.Alle "prater" om dialog i disse dager. Dialog er veldig viktig, men dialog forutsetter at begge partene har et felles referansegrunnlag; at grunnlaget for forstelse er til stede. Dialog er umulig, nytteslst og bortkastet MEDMINDRE begge partene aksepterer sentrale verdier som demokrati, maktfordelingsprinspper, ytringsfrihet, religionsfrihet og fredelig konfliktlsning som et felles utgangspunkt for hvordan konflikter skal lses. Gahr Stre har ppekt at dialog var tilnrmelsesvis umulig i Midt-sten. Selv statsapparatet (hyt utdannede mennesker) forsto ikke at den norske regjering ikke kan forby den norske presse trykke "islam-fiendtlige tegninger eller artikler eller straffe redaktrene som Nr statsledere og hytstende diplomater (for jeg antok at Gahr Stre ikke diskuterte med "mannen i gata" da han forklarte regjeringens synspunkter med de islamske regimene) ikke forstr hvilken betydning demokrati, maktfordeling og ytringsfrihet har i den vestlige verden, kan vi da forvente "forstelse for norske synspunkter" og "grobunn for en fruktbar dialog" med Muhammed Marokkaner og Izzat Iraner? En islamsk medieekspert hevdet i grsdagens utgave av Nettavisen at Gahr Stres "dialog" med den muslimske verden snarere bidro til helle bensin p blet enn dempe konflikten fordi han IKKE presenterte en uforbeholden unnskyldning. Alt annet enn en unnskyldning (noe en utenriksminister ikke har myndighet til fremfre) betraktes som en ren provokasjon i den islamske verden. Kjre Stavrum, som journalist har du et ansvar for granske kilder og bedrive avslrende journalistikk. Jeg har en oppfordring til deg og dine kollegaer i presse-Norge. N har dere muligheten til utvise "mot". Hva med granske om de veltalende muslimske lederne er representative for den muslimske befolkningen i Norge (underskelser i Storbritannia etter terrorangrepene avdekket sterke anti-vestlige og anti-demokratiske holdninger i den muslimske andelen av befolkningen). Eller, presenterer de muslimske lederne et budskap i media og et annet budskap til "sine egne (jmf. Kadra-saken hvor imaner og vrige muslimske ledere fordmte omskjring offentlig, mens de p tomannshnd anbefalte muslimske jenter gjennomfre omskjring (eller " lyde sine foreldres anbefaling")Som journalist, kjre Stavrum, skal du IKKE vre et mikrofonstativ for PR-kte representanter for muslimske organisasjoner som har (og n er jeg litt slem) mange fete r fremfor seg nr statlige penger til dialogtiltak, anti-rasistiske aksjoner og tverrkulturelle kampanjer skal fordeles.En kritisk og underskende journalistikk kan selvsagt bidro til forverre "dialogen" og skape grobunn for anti-muslimske holdninger. Er det verdt prisen? Eller er det kanskje mer komfortabelt skrive hyldningsartikler om de "modige" muslimske lederne som uttaler seg offentlig i pakt med den komforme, politiske korrekte, tradisjon som alle unge menn som vil ha fremgang i Kongeriket Norge (og f godt betalte jobber i statsadministrasjon eller organisasjonsliv) m lre seg omfavne?N logrer alle i takt... Mon tro hvor lenge?

09.02.2006 @ 11:45
Postet av: Gunnar Stavrum

Aksel Hansen: Du begr etter min mening samme brler som mange islamister, og det er at du tar utgangspunkt i noe som et ftall personer gjr og generaliserer ut fra det. Nordmenn flest krenker ikke muslimer, og muslimer flest brenner ikke ambassader.

09.02.2006 @ 15:49
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Gunnar Stavrum

Sigurd: Konklusjonen i ditt frste innlegg var mitt hovedpoeng: ...en god integreringspolitikk vil muligens redusere forekomsten av sosiale rsaker til ekstremisme.Nr det gjelder ditt andre innlegg, er jeg ikke uenig i at media br underske om muslimske ledere har flere agendaer - p samme mte som vi gjr samme jobb med norske politikere.Ytringsfrihet og kritikk er sentrale elementer i et vestlig demokrati. De m vi forsvare. Men det har aldri skadet forst hvordan motparten tenker.

09.02.2006 @ 15:54
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: John Astad

Norge har kjrt seg fast i sine utenrikspolitiske ambisjoner om skape fred mellom palestinaarabere og israelere gjennom Oslo-prosessen. Hva n? Skal vi som nasjon ta konsekvensen av at det var et mistak satse s sterkt p PLO-staten og derigjennom legge enormt press p Israel med sitt knttlille areal. Som kjent fra 70-tallet (og fr) har PLO hatt utslettelse av staten Israel som ml, og det str der formelt enn. Mahmoud Abbas fremstilles som en moderat leder idag, ja til og med PLO-soldatene eldes og modnes. Men hva hjelper det nr unge friske fanatikere fra Hamas, Al-Aksa og Jihad str klar for viderefre Arafats intensjoner: Pan-arabisk herredmme over alt land som har vrt kontrollert av Islam historisk. Religion og nasjonalisme i skjnn forening. Arafat var hele tiden den Arabiske Ligas lakei for ta Israel i asymmetrisk krigfring, siden pen krig hadde mislyktes i 1947, -67 og -73. 1973, ja. Vesten og vrt land fikk kniven p strupen hvis vi ikke boikottet Israel, og samtidig fikk araberne med Saudi-Arabia i spissen igjennom at muslimer skulle f innvandre til Europa uten bli avkrevd srlig integrering og kulturtilpasning, jfr Islamekspert Bat Yeor i Sveits. Hele dette bakteppe er nok velkjent for intellektuelle som har levd en stund, men selv de kan glemme i dagens anti-israelske mediebilde. Med Sunnan og Tveit i spissen som systematisk har svartmalt Israels forsvarskrig s ofte de har kunnet. Nesten aldri blir det spurt HVORFOR en araber ble drept, kun en blodig beskrivelse av HVORDAN liket er tilredt. Ja, krig er grusomt, men Norge gjr det samme hvis vi m forsvare oss. Tenk at Israel f.eks ofret 20 av sine egne unge soldater for ta terroristene i Jenin. Senere ble det avslrt at man bar lik p brer for gi inntrykk av at det hadde vrt en massakre av uskyldige. Sannheten var at alle uskyldige ble hyt og tydelig advart gjennom og hyttalere og de fleste kom seg unna. Ca 30 drept av terroristene. Samtidig dreper norske F-16 jagere minst like mange uskyldige i sine angrep i Afganistan som israelere. Israel kunne ha bombet mye mer enn de gjr, men de nsker minimere tap av liv til et minimum. Slik tenker humanister.Sprsmlet er n hvor lenge denne tilbakeholdne linjen til Israel holder siden et flertall av innbyggerne i Gaza-land har stemt for Hamas og dermed jihad mot Israel. Skolebker til barn er fortsatt fulle av jdehat, og det hele virker vre i fullstendigvrangls. Mein Kampf er en storselger de siste 10 r! Det ryktes ogs at Al-Qaida har baser i Sinai-omrdet. Hva blir det neste?!P denne bakgrunn er det uklokt og kanskje farlig for Norge nrme seg Teheran, med tanke p Statoils store oljesatsing der. Kanskje vi skal avst litt av profitten for kunne fre en rakrygget politikk som slr ring om vre demokratiske og humanistiske venner i Israel, og samtidig at vi kan fordmme Iran for dens atomtrusler og trusler mot Israel og dermed verdensfreden. Husk at Iran str bak mye av terroren mot Israel allerede via Damaskus, Libanon og Gaza. Historien har lrt oss at den som angriper Israel, angriper verdensfreden. Israel har ikke begynt noen av disse krigene, de har kun skapt konomisk vekst som har tiltrukket seg mange fattige arabere. Tenk at 1 million arabere fr bo i Israel idag med fulle sivile rettigheter (bortsett fra militrtjeneste). Jder fr ikke bosette seg fritt i Jordan hvor de opprinnelig skulle f bo etter 1917-erklringen. Terror og hat har satt en stopper for dette, men nok er nok. Israel trenger mer og ikke mindre areal i framtiden. Hvis det blir krig mot Hamas, m store folkeforflytninger organiseres f.eks til Jordan, som jo ble en palestina-arabisk stat i mellomkrigstiden. Arealet er 4 ganger Israels. La oss ikke g 1973-fellen atter en gang! Stikker vi hodet i sanden og hper at alt skal normalisere seg, eller vil vi lytte til venstre-intellektuelle som Benny Morris som n tr si at deportasjoner nok er eneste lsning og det minste av to onder. Forsvarbare grenser tler ikke Hamas&co f kilometer unna hjertet av Israel! Endelig har sosialdemokratene blant oss lrt at Islam er en nkkelfaktor i forstelsen av Midtsten-konflikten. La oss slutte vre nyttige idioter for Islamismen!

09.02.2006 @ 22:42
Postet av: ,-,-,-

hei

22.03.2006 @ 18:43
URL: http://pice.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/714413
hits