TV2Nettavisen

Budsjettets store vinner

06.10.2006 @ 11:01

LO-leder Gerd-Liv Valla og andre fagorganiserte får 100 millioner kroner i skattelette. Pengestøtten til de rødgrønne gir god avkastning.

47380-133


SVs første finansminister har levert fra seg et statsbudsjett som ikke kan skremme noen. Hovedinntrykket er at de siste årenes fest går over til et nachspiel med god servering.

Parhestene Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg har lagt frem et budsjett som det er liten grunn til å rase over. Men slik vil det ikke se ut: I dagene som kommer vil media være fulle av ulike særinteresser som vil klage på alt fra barnehager, til veier, kommuner og sykehus.

For folk flest varsler statsbudsjettet likevel fortsatt gode tider.

Den magiske tryllestaven som får Norge til å skinne er oljeinntektene. Regjeringen tror på en oljepris på 390 kroner per fat neste år (det er høyt!). Hvis de treffer på anslaget, vil oljepengene bidra med 70 milliarder kroner i neste års statsbudsjett. Dermed river man offisielt bare hårfint i forhold til handlingsregelen.

Bommer man på oljeprisen, rakner det fornuftige budsjettet. Blir den for eksempel bare 10 kroner lavere, går staten glipp av 6,7 milliarder kroner i kontantstrøm fra oljen. Det gir indirekte også mindre spillerom for å helle oljepenger på budsjettbalansen.

Men Finansdepartementets fagfolk varsler nok et godt år for Ola Nordmann:

Neste år tror regjeringen på 4,5 prosents lønnsvekst, mens prisstigningen vil holde seg på drøyt 1,5 prosent. Rentene vil riktignok fortsette oppover i små, men regelmessige skritt. Likevel blir det mer penger på bok for de aller fleste av oss.

Den varslede skatteskjerpelsen for aksjonærer (som jeg også trodde på - les her) ble det ikke noe av.

Og selv høyinntektsgruppene kan puste beroliget ut. Riktignok får 63.000 flere toppskatt, men selv for høye inntekter er det bare snakk om noen tusenlapper mer i inntektsskatt totalt sett.

Matmomsen heves fra 13 til 14 prosent, som ventet.

Den største vinneren er likevel LO og LO-leder Gerd-Liv Valla. De fagforeningsorganiserte kan igjen smile tilfreds over all pengestøtte til de rødgrønne. Også i år heves fradraget for fagforeningsavgift med 450 kroner.

Det er en skattepakke på 100 millioner kroner til LOs medlemmer og andre fagorganiserte.


Kommentarer:
Postet av: Pleym

At regjeringen lar skattebetalerne betale for et frivillig valg om organisere seg som andre har tatt, er helt i trd med sosialistisk tenkning.Som Bastiat sa: Staten er den fiksjon hvor alle lever p alle andres bekostning.Jeg foreslr sende brev og protestere. Bde utkast til brev og argumentasjon, samt kontaktinfo til statsministeren finner du her: http://www.liberaleren.no/arkiv/003087.phpLa det bli mange brev, faxer og eposter til Jens!

06.10.2006 @ 16:03
URL: http://www.liberaleren.no
Postet av: Hans Kr.

At de rd/grnne sausehuene gir noen millioner ekstra til LO er vel den minste overraskelsen i dette budsjettet.Det som forundrer meg er at belpet ikke er strre.

06.10.2006 @ 17:31
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Karl Inge

Konspirasjonsteoretikere m ha det trist gitt.De 100 millionene er forvrig ikke gitt til LO-men til LO`s medlemmer-eller folk flest som dere blkledde pleier kalle dem.

08.10.2006 @ 11:27
Postet av: Modernisert og global

jeg er kanskje mest opptatt av kuttene til forskning og utdanning! det virker som om regjeringen i mange tilfeller fokuserer p gjeninnfre plankonomi p mange omrder istedenfor gjre Norge bedre rustet til den kunnskapskonomiske tidsalder! skummelt, problemet er at vi ikke ser konsekvensene p noen r, mangel p langsiktig i den politiske debatten er et problem!

08.10.2006 @ 13:17
URL: http://muligheter.blogspot.com
Postet av: DD

S fint at fagforeningskontigent er fradragsberettinget. Dette kommer jo oss arbeidstagere tilgode !Hvorfor skulle ikke arbeidstagere f fradrag for fagforeningskontigent? NHO bedrifter f jo 100% fradrag p sine medlemskontigenter !

09.10.2006 @ 08:39

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2255098
koor xzara

koor xzara...

koor xzara
16.10.2006 @ 12:52
hits