TV2Nettavisen

Skattejegerne som bommer

05.10.2006 @ 09:08

I dag kan norske aksjeeiere ta ut milliarder av kroner skattefritt. I morgen må de betale 28 prosent skatt. Ikke rart at det er fullstendig kaos hos mange norske skatteadvokater i dag.

47380-147

Finansminister Kristin Halvorsen varsler i god tid hvor hun vil skyte, og da blir det bom! (Foto: Scanpix)


Å skattlegge formue og aksjegevinster er som å skyte på et mål som beveger seg. Derfor er det så ubegripelig at finanspolitikerne gang på gang forteller i god tid hvor de har tenkt å skyte.

Forrige gang varslet man i god tid om innføring av skatt på utbytte. Dette førte selvsagt til en bonanza i utbyttebetalinger før skatteskjerpelsen.

I morgen kommer statsbudsjettet og denne gang ryktes det to vesentlige skatteendringer:

* Det blir skatt på tilbakebetaling av aksjekapital til eierne.
* Aksjesalgsgevinster blir ikke lenger skattefrie for aksjeselskaper.

Den første regelendringen er svært enkel å tilpasse seg. Innen i dag må selskapene sette ned aksjekapitalen og betale pengene til aksjonærene. Deretter kan man enkelt snu seg rundt og låne pengene tilbake til selskapet.

Operasjonen koster noen advokattimer, men har liten annen effekt enn at eierne har sikret seg skattefri tilgang til pengene til evig tid. Det er godt betalt for å sende en melding til Brønnøysund.

(Slik blir skatteendringene i Statsbudsjettet - les reportasje her)

Ifølge Dagbladet har 491 norske selskaper tømt kassa for 11,2 milliarder kroner de siste tre månedene, og de siste ukene har det vært ti ganger flere nedsettelser enn for bare en måned siden.

Skatteprofessor Ole Gjems-Onstad tror det er så mye hold i ryktene at han har varslet om dem til sine kontakter. Selv mener han at minst 100 skatteeksperter har visst om regelendringene.

Fasiten får vi i Statsbudsjettet i morgen. Stemmer ryktene har norske finanspolitikere og Finansdepartementet igjen vist at de er udugelige når det gjelder skatt på aksjegevinster og utbytte.

SISTE: Ryktene som fikk næring av skatteekspert Ole Gjems-Onstad viste seg å være ubegrunnede. Finansdepartementet rørte ikke disse reglene.


Kommentarer:
Postet av: yvind

Det viser vel heller at det er omfattende korrupsjon i statsapparatet, slik at slik sensitiv informasjon blir lekket fr det er mulig sette i verk. Problemet ligger der og ikke i selve endringen i skatteprofilen.Dette er jo bare en reaksjon fra regjeringen p den forrige skattetilpasningen, er egentlig bare tette igjen hullene.

05.10.2006 @ 10:26
Postet av: Aina

Ble jeg overrasket? Nei, her skal man tyne fattige slik at de blir enda fattiger, greit og ha noen rundt seg som har det verre enn oss som er vanlige lnnsmottagere, syke og eldre er uproduktive s de kan ta kollektivt selvmord da er enda en utgift spart.

11.10.2006 @ 09:25
Postet av: Aina

Sorry svarte p feil innlegg

11.10.2006 @ 09:25

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2243621
hits