TV2Nettavisen

Riktig å flytte kvinnefinalen

05.09.2006 @ 11:52
I fjor endte den mannlige cupfinalen i et gjørmehav fordi kvinnefinalen ble spilt på samme bane dagen før. Derfor er det helt riktig å flytte kvinnefinalen til Bislett.

47380-130

(Trondheims-Ørn er ett av fire lag som kan nå finalen, men først må de slå Røa).

Det er utitid sutring når de fire semifinalelagene boikotter trekningen av årets cupfinale for kvinner. Med all respekt for utviklingen i kvinnefotballen, så er det himmelvid forskjell på publikumsinteressen for de to finalene.

Så lenge Ullevaal ikke er i bedre forfatning enn at noen tette kamper på høstparten kan ødelegge gressmatta, må det være helt legitimt å flytte noen av kampene.

I fjor ga Norges Fotballforbund etter for det politisk korrekte: Ingen skulle diskrimineres, ergo gjørmehav for alle. De som har glemt skandalen, kan lese her (trykk her).

I år blir konvekvensen at både kvinner og menn får en god gressmatte å spille på, og kvinnefinalen på Bislett blir neppe utsolgt.

Typisk nok kaster RVs nestleder, Marte Mjøs Persen, seg inn i debatten fra ytterste venstre: - Det er typisk at herrene blir prioritert foran kvinnene. Det finnes et ord for slikt: Diskriminering.

Et mer nærliggende ord er fornuft.

Kommentarer:
Postet av: Surf 'n smurf

Er det ikke en fordel for damene å spille på et noe mindre stadion? tipper at andelen tomme plasser på tribunen ville vært større på ullevål, og det er vel ikke så kos med tomme stoler?

05.09.2006 @ 13:34
Postet av:

Vel, hadde NFF gjort jobben sin med å holde grassmatta på Ullevål i orden så hadde det i fjor ikke skjedd, og vil ikke skje i år eller. At jentene må spille sin cupfinale på Bislett gjenspeiler bare hvilken "gutteklubb" som sitter på NFF.

05.09.2006 @ 15:29
Postet av: Jente med sans for fotball

Jeg skjønner at det ikke passer at begge finaler spilles samme helg på Ullevål, men vi man visste dette ville bli et problem allerede i fjor, kunne de ikke da legge finalene på to forskjellige helger????

05.09.2006 @ 16:39
Postet av: Fotballgal

Vel, gutta spiller vel et sted borti 40 kamper på Ullevaall i året, fordelt på Lyn og VIF's hjemmekamper, samt landslagskamper, samt cupfinalen.Jentene spiller 1 'en' kamp på Ullevaall i året, og det er denne som må lide?Du påstår dette er fornuft? Navlebeskuelse og diskriminering påstår jeg.

05.09.2006 @ 17:07
Postet av: Asbjørn Brekke

Nå må alle feministene roe seg.Skal man spille cupfinale på Ullevaal må det være en viss kvalitet på det som utøves.Er man ærlig så kan man ikke kalle kvinnefotball for toppidrett.Laget med den minst dårlige keeperen vinner som regel.

05.09.2006 @ 18:09
Postet av: BG

Uhelidig kommentar fra Starum. Selv om jeg er enig i at to finaler ikke burde spilles samles helg, synes jeg det er snever journalistikk å ikke undersøke saken nærmere.Det er nemlig ikke slik at det er nødvendig å bytte stadium rett før kampen skal spilles, det er uproffesjonelt. De kunne fått tildeldt forskjellig stadium fra starten av. Eller i det minste på et tidligere tidspunkt.Bruk av boikott fra lagenes side er en effektiv måte å få oppmerksomhet på, og jeg er enig i deres valg. Det er viktig å rette søkelys på dårlig planlegging, for å unngå at lignende inkompetanse får lov til å herje igjen. Orden i framgangsmåte er viktig. Det gjelder å se bredere enn det umiddelbare i en konflikt. Stavrum ha tydligvis hengt seg litt for mye opp i at det er kvinner som har blitt diskriminert/ikke diskriminert. Etter min mening er det selve prosessen med banevelging som er dårlig. Uavhengig av lag.Hvis noen lurer er jeg en mann uten spesiell interesse for damefotball. Men jeg må innrømme at jeg kommer til å se herrefinalen.

05.09.2006 @ 19:52
Postet av: johnny

Hvor mange av de 40 kampene på Ullevaal spilles vinterstid? Cupfinalen går faktisk i midten av November. Greit at man spiller mange kamper om sommeren, da har faktisk gresset en mulighet til å bli bedre til neste kamp.

05.09.2006 @ 20:05
Postet av: Ronny Ramone

Er helt sikker på at Bislett er en mye bedre arena for damefinalen. Bedre tilpasset antall tilskuere etc. Men selvfølgelig ender dette som en prinsippsak for kvinnefrigjøringen. Blir litt komisk det hele....

05.09.2006 @ 22:11
Postet av: Gunnar

Rekk opp hånden alle som kommer til å dra for å se kvinne-finalen? Om alle som er i slekt med noen av spillerne på banen tar ned hånden.. var det jeg trodde ja.. :D(fasit: ikke mange hender å se...)

05.09.2006 @ 23:01
Postet av:

Kvinnene fikk muligheten til å spille på Ullevål, men en annen helg. Det ville de ikke. Sannsynligvis fordi de da ikke får drahjelpen fra den mannlige finalen og det da blir eksponert hvor mange som egentlig er interesert i kvinne-finalen.Men det er jo idiotisk av forbundet å avgjøre noe slikt nå. Det burde vært avgjort før sesongen.

06.09.2006 @ 11:57

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1968684
hits