TV2Nettavisen

En mini-blemme

04.05.2006 @ 08:26
Statsminister Jens Stoltenberg og to statsråder må levere tilbake tre firmabiler. Men de sitter igjen med et inntrykk av tuskhandel og at de har forsøkt å snike til seg noen ekstra fordeler.

47380-76

Et godt omdømme er tungt å skaffe seg, men lett å miste. Nå skal man ikke overdrive effekten av denne saken, men det er liten tvil om at Jens Stoltenberg har fått en ripe i lakken.

Ikke nok med at samtlige statsråder har privatsjåfør og egne biler - i tillegg har altså en liten kjerne skaffet seg private kjøretøy i tillegg på statens regning.

Statsministeren selv har kjøpt en Mini Cooper med 170 hester. Siden det meste annet topp-politikerne gjør er motivert ut fra hvordan de vil oppfattes, får vi tolke bilvalget dithen at han ønsker å signalisere en ung, urban, morderne og litt frisk stil.

At han samtidig ble oppfattet som litt vel kjapp i iveren etter å skaffe seg private fordeler, var neppe med i planen.

Dette er altså samme mann som syklet gjennom Nordmarka på vei til Soria Moria-forhandlingene.

Nå har statsrådene bestemt seg for å levere tilbake bilene, men det kommer etter at man først forsøkte seg med å innføre et pristak for firmabilene. 

Dermed gjenstår det naturlige neste trekket: Å vurdere om statsråder (og stortingsrepresentanter, for den del) trenger firmabiler for å utøve sine verv.

Hvis de ikke har saklig behov for bilene, bør man unngå slike frynsegoder.

Men trenger man bil, er løsningen som vi før har foreslått: Vedta klare og åpne regler på linje med de som finnes i de fleste private firmaer, og sett beløpsgrenser for hvor dyr bilen kan være.

Det ville nesten vært verdt pengene å se om Jens Stoltenberg igjen ville valgt Mini Cooper....

Kommentarer:
Postet av: Terje

Det er kanskje like greit at ikke Stoltenberg kjrer selv. Iallefall ikke i en bil som har potensialet til g fort. Vi husker vel alle hvordan det gikk sist gang han var ute kjrte. (http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/12/08/299904.html) Ikke bare kolliderte han, la igjen en blank lapp, og stakk av, men skattepenger mtte til for rydde opp. AP mtte betale regningen p 8000 fra sin kasse full av skattekroner. Ble de pengene innrapportert i selvangivelsen tro?

04.05.2006 @ 09:59
URL: http://www.zzaph.com
Postet av: EU

Kjempebra at media presser 'frynsegodene' (og dette er _virkelig_ frynsegoder) til toppolitikerne ned til et folkelig niv! Jeg hper det fortsetter med lnnsfastsettelse, pensjonsordningene og lnnede styreverv. Mens vi er i gang, hva med en gang for alle f innfrt registrering av lobbyismen, slik at vi kan f penhet rundt dette ogs!

04.05.2006 @ 11:25
Postet av: ge

Blir jo litt spennende se om Enoksen kjper seg en slik bil n, siden han hadde s stort behov for firehjulstrekk og syv seter. Det er jo litt merkelig at en mann med behov for bil med syv seter, ikke eide en slik fra fr. Mtte barna flge etter i taxi nr de dro p ferie?

04.05.2006 @ 13:13
Postet av: Jrgen

Hadde Enoksen og Stoltenberg fulgt Hagas eksempel og kjpt en kjedelig, traust, overkommelig familiebil hadde det nok ikke blitt samme baluba. Men det vitner om sviktende gangsyn nr de anskaffer seg biler andre drmmer om (Og at mange familier drmmer om XC90 er det ingen tvil om) p skattebetalernes penger snn litt i det skjulte.Stygg ripe til de rdgrnne det her. S de er akkurat s grdige som alle andre som fr et sugerr ned i kassa til det offentlige.

04.05.2006 @ 14:40
Postet av: Ole Kristian Okserd

Kan ikke si annet enn at det er morsomt at du skriver denne lederen. Man m ikke lengre tilbake enn til april 2006 hvor du skrev:?Smlig av VG12.apr.2006 @ 09:31:56Norges strste avis er smlig nr den bruker hele forsiden p kritisere at Frp-leder Siv Jensen fr firmabil p skattebetalernes regning.?Les hele lederen p:http://stavrum.nettblogg.no/120406073156_smlig_av_vg.htmlNr det er sagt er det fint at pressen flger med p hva bde stortinget og regjeringen bruker pengene p, og at de holdes i rene. Men det var litt rart at det var "smlig" av VG kritisere FRP, mens det samme var en "blemme" av AP ...

04.05.2006 @ 16:46
Postet av: Per

Er du i nr slekt med Arild Stavrum eller? Du har jo omtrent like glupe kommentarer...

04.05.2006 @ 17:15
Postet av: ola nordmann

Syntes det er latterlig at folket skal begynne og pirke p statsrder og statsministernunner seg en bil p "statens regning" hva er det for noe?? selvflgelig skal vel dem kunne gjre det, uten og hre fra suttrende sm unger som er grnn av misunnelse Er du statsminister skal staten betale bilen din ferdig med det.!!!!

04.05.2006 @ 19:29
Postet av: Ola nordmann

Syntes det er latterlig at folket skal begynne og pirke p statsrder og statsministernunner seg en bil p "statens regning" hva er det for noe?? selvflgelig skal vel dem kunne gjre det, uten og hre fra suttrende sm unger som er grnn av misunnelse Er du statsminister skal staten betale bilen din ferdig med det.!!!!

04.05.2006 @ 19:31
Postet av: Gunnar Stavrum

Ole Kristian Okserd: Jeg har aldri skrevet at jeg er imot firmabilordninger for folk som trenger bil i tjenesten. Frp mener at Siv Jensen trenger bil, og det synes jeg er smlig overprve, som jeg skrev i den kommentaren. Denne saken handler om folk som allerede har biler med privatsjfr stilt til rdighet, og hvor det ikke er et snev av begrunnelse for kjpe firmabiler. Derfor synes jeg den frste saken er smlig, mens jeg ogs tidligere har bermmet VG for statsrdbilene.

04.05.2006 @ 21:48
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Gunnar Stavrum

Per, for sitere en avdd politisk polemiker: Ta ikke den ironiske tonen...;-) Jo da, jeg er nok i slekt med Arild. Han er min fetter. Egentlig er han noks snil.

04.05.2006 @ 21:53
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: ken

Stavrum flger opp, med sine gode og ikke minst like viktige kommentarer.Jeg lurer p nr han har selvinnsikt nok slutte skrive disse innleggene.Man skulle tro han har bedre ting foreta seg?

05.05.2006 @ 09:05
Postet av: Vidar N

ken: Tvert imot vil jeg hpe Stavrum fortsetter med dette. Er det noe nettavisene i Norge har alt for lite av er det kommentator stoff.Forum er vel og bra, men blir fort for stort og uoversiktelig.St p!

05.05.2006 @ 19:57
Postet av: Magda

Helt enig med Stavrum sitt syn p firmabilen til Siv jensen kontra firmabilkjpet til statsminister og statsrdene, som alle har egne biler med privatsjfr til ubegrenset rdighet i jobbsammenheng.Skulle bare mankere om disse skulle trenge ytterligere en bil i forbindelse med jobben. Men nr over 70% av journalistene i Norge er sosialister s velger de selvflgelig gjre seg dumme og blinde nr det gjelder denne enorme forskjellen. Takk og pris for at det finnes journalister som Stavrum, han er dessverre en ganske ensom svale, men vi fr hpe diverse gamle AKP(m-l)'ere som foreleser i journalistikk blir avslrt av sine studenter som de ulver i freklr de vitterlig er.

29.05.2006 @ 01:30

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1221902
hits