TV2Nettavisen

En mini-blemme

04.05.2006 @ 08:26
Statsminister Jens Stoltenberg og to statsråder må levere tilbake tre firmabiler. Men de sitter igjen med et inntrykk av tuskhandel og at de har forsøkt å snike til seg noen ekstra fordeler.

47380-76

Et godt omdømme er tungt å skaffe seg, men lett å miste. Nå skal man ikke overdrive effekten av denne saken, men det er liten tvil om at Jens Stoltenberg har fått en ripe i lakken.

Ikke nok med at samtlige statsråder har privatsjåfør og egne biler - i tillegg har altså en liten kjerne skaffet seg private kjøretøy i tillegg på statens regning.

Statsministeren selv har kjøpt en Mini Cooper med 170 hester. Siden det meste annet topp-politikerne gjør er motivert ut fra hvordan de vil oppfattes, får vi tolke bilvalget dithen at han ønsker å signalisere en ung, urban, morderne og litt frisk stil.

At han samtidig ble oppfattet som litt vel kjapp i iveren etter å skaffe seg private fordeler, var neppe med i planen.

Dette er altså samme mann som syklet gjennom Nordmarka på vei til Soria Moria-forhandlingene.

Nå har statsrådene bestemt seg for å levere tilbake bilene, men det kommer etter at man først forsøkte seg med å innføre et pristak for firmabilene. 

Dermed gjenstår det naturlige neste trekket: Å vurdere om statsråder (og stortingsrepresentanter, for den del) trenger firmabiler for å utøve sine verv.

Hvis de ikke har saklig behov for bilene, bør man unngå slike frynsegoder.

Men trenger man bil, er løsningen som vi før har foreslått: Vedta klare og åpne regler på linje med de som finnes i de fleste private firmaer, og sett beløpsgrenser for hvor dyr bilen kan være.

Det ville nesten vært verdt pengene å se om Jens Stoltenberg igjen ville valgt Mini Cooper....

Kommentarer:
Postet av: Terje

Det er kanskje like greit at ikke Stoltenberg kjører selv. Iallefall ikke i en bil som har potensialet til å gå fort. Vi husker vel alle hvordan det gikk sist gang han var ute å kjørte. (http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/12/08/299904.html) Ikke bare kolliderte han, la igjen en blank lapp, og stakk av, men skattepenger måtte til for å rydde opp. AP måtte betale regningen på 8000 fra sin kasse full av skattekroner. Ble de pengene innrapportert i selvangivelsen tro?

04.05.2006 @ 09:59
URL: http://www.zzaph.com
Postet av: EU

Kjempebra at media presser 'frynsegodene' (og dette er _virkelig_ frynsegoder) til toppolitikerne ned til et folkelig nivå! Jeg håper det fortsetter med lønnsfastsettelse, pensjonsordningene og lønnede styreverv. Mens vi er i gang, hva med en gang for alle få innført registrering av lobbyismen, slik at vi kan få åpenhet rundt dette også!

04.05.2006 @ 11:25
Postet av: Åge

Blir jo litt spennende å se om Enoksen kjøper seg en slik bil nå, siden han hadde så stort behov for firehjulstrekk og syv seter. Det er jo litt merkelig at en mann med behov for bil med syv seter, ikke eide en slik fra før. Måtte barna følge etter i taxi når de dro på ferie?

04.05.2006 @ 13:13
Postet av: Jørgen

Hadde Enoksen og Stoltenberg fulgt Hagas eksempel og kjøpt en kjedelig, traust, overkommelig familiebil hadde det nok ikke blitt samme baluba. Men det vitner om sviktende gangsyn når de anskaffer seg biler andre drømmer om (Og at mange familier drømmer om XC90 er det ingen tvil om) på skattebetalernes penger sånn litt i det skjulte.Stygg ripe til de rødgrønne det her. Så de er akkurat så grådige som alle andre som får et sugerør ned i kassa til det offentlige.

04.05.2006 @ 14:40
Postet av: Ole Kristian Okserød

Kan ikke si annet enn at det er morsomt at du skriver denne lederen. Man må ikke lengre tilbake enn til april 2006 hvor du skrev:?Smålig av VG12.apr.2006 @ 09:31:56Norges største avis er smålig når den bruker hele forsiden på å kritisere at Frp-leder Siv Jensen får firmabil på skattebetalernes regning.?Les hele lederen på:http://stavrum.nettblogg.no/120406073156_smlig_av_vg.htmlNår det er sagt er det fint at pressen følger med på hva både stortinget og regjeringen bruker pengene på, og at de holdes i ørene. Men det var litt rart at det var "smålig" av VG å kritisere FRP, mens det samme var en "blemme" av AP ...

04.05.2006 @ 16:46
Postet av: Per

Er du i nær slekt med Arild Stavrum eller? Du har jo omtrent like glupe kommentarer...

04.05.2006 @ 17:15
Postet av: ola nordmann

Syntes det er latterlig at folket skal begynne og pirke på statsråder og statsministernunner seg en bil på "statens regning" hva er det for noe?? selvfølgelig skal vel dem kunne gjøre det, uten og høre fra suttrende små unger som er grønn av misunnelse Er du statsminister skal staten betale bilen din ferdig med det.!!!!

04.05.2006 @ 19:29
Postet av: Ola nordmann

Syntes det er latterlig at folket skal begynne og pirke på statsråder og statsministernunner seg en bil på "statens regning" hva er det for noe?? selvfølgelig skal vel dem kunne gjøre det, uten og høre fra suttrende små unger som er grønn av misunnelse Er du statsminister skal staten betale bilen din ferdig med det.!!!!

04.05.2006 @ 19:31
Postet av: Gunnar Stavrum

Ole Kristian Okserød: Jeg har aldri skrevet at jeg er imot firmabilordninger for folk som trenger bil i tjenesten. Frp mener at Siv Jensen trenger bil, og det synes jeg er smålig å overprøve, som jeg skrev i den kommentaren. Denne saken handler om folk som allerede har biler med privatsjåfør stilt til rådighet, og hvor det ikke er et snev av begrunnelse for å kjøpe firmabiler. Derfor synes jeg den første saken er smålig, mens jeg også tidligere har berømmet VG for statsrådbilene.

04.05.2006 @ 21:48
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Gunnar Stavrum

Per, for å sitere en avdød politisk polemiker: Ta ikke den ironiske tonen...;-) Jo da, jeg er nok i slekt med Arild. Han er min fetter. Egentlig er han nokså snil.

04.05.2006 @ 21:53
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: ken

Stavrum følger opp, med sine gode og ikke minst like viktige kommentarer.Jeg lurer på når han har selvinnsikt nok å slutte å skrive disse innleggene.Man skulle tro han har bedre ting å foreta seg?

05.05.2006 @ 09:05
Postet av: Vidar N

ken: Tvert imot vil jeg håpe Stavrum fortsetter med dette. Er det noe nettavisene i Norge har alt for lite av er det kommentator stoff.Forum er vel og bra, men blir fort for stort og uoversiktelig.Stå på!

05.05.2006 @ 19:57
Postet av: Magda

Helt enig med Stavrum sitt syn på firmabilen til Siv jensen kontra firmabilkjøpet til statsminister og statsrådene, som alle har egne biler med privatsjåfør til ubegrenset rådighet i jobbsammenheng.Skulle bare mankere om disse skulle trenge ytterligere en bil i forbindelse med jobben. Men når over 70% av journalistene i Norge er sosialister så velger de selvfølgelig å gjøre seg dumme og blinde når det gjelder denne enorme forskjellen. Takk og pris for at det finnes journalister som Stavrum, han er dessverre en ganske ensom svale, men vi får håpe diverse gamle AKP(m-l)'ere som foreleser i journalistikk blir avslørt av sine studenter som de ulver i fåreklær de vitterlig er.

29.05.2006 @ 01:30

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1221902
hits