TV2Nettavisen

Hvem lyver i Orkla?

04.01.2007 @ 09:14
Styreleder Stein Erik Hagen i Orkla er i ordkrig mot tidligere fagforeningsleder Kjetil Haanes. En av dem lyver, men hvem?

47380-202

Orklas styreleder Stein Erik Hagen ble malt som en fyrste av Vebjørn Sand. Foto: Side2.

Det går hardt for seg i Dagbladet om dagen, der Orklas styreformann Stein Erik Hagen er i hard kamp mot sin tidligere tillitsvalgte, Kjetil Haanes.

Et uryddig møte har fått et uryddig etterspill, og det handler selvsagt om kontaktmøtet mellom Rimi-Hagen og de ansatte i april i fjor - mens diskusjonen gikk som hardest om man skulle selge Orkla Media.

For de ansatte stod mye på spill: De ville for all del unngå et salg av Orklas mange lokalaviser i Norge,og trengte Stein Erik Hagens støtte i styret.

Til gjengjeld hadde også Hagen en agenda: Han ønsket å stille som styreformann, og trengte de ansattes støtte i det valget.

En klassisk hestehandel, altså, og møtet endte da også slik at de ansatte støttet Stein Erik Hagen som styreformann - og oppfattet at de i bytte hadde fått Hagens løfte om ikke å selge Orkla Media.

En slik byttehandel kunne ikke avtalefestes, men det ble skrevet et referat, og her heter det at Stein Erik Hagen sa at "vi bør beholde media".

Møtereferatet ble sendt ut, men ikke undertegnet av Stein Erik Hagen. Han fikk skrevet sitt eget referat, og her heter det at "jeg er usikker på om det er bedriftsøkonomisk å selge Media nå".

Et uryddig møte, en hestehandel som ikke tåler dagens lys og to møtereferater som er skrevet med narreblekk. Kan det bli verre?

Hvem som lyver, kan vi bare fundere over. Det som er sikkert er at de ansatte støttet Hagen som styreformann, mens Hagen stemte for å selge Orkla Media.

I skrivende stund har Mecom nedbemannet med 200  personer og solgt unna eiendeler i Norge og i utlandet. David Montgomery har utviklet seg til et mareritt for Kjetil Haanes.

Hagen, som altså ble styreformann med blant annet Haanes sin støtte, toer sine hender.

Jeg anbefaler dem begge å lese Fyrsten av Machiavelli:

”For om menneskene kan man i sin alminnelighet si: de er utakknemlige, feige, begjærlige, hyklerske og bedragerske, farer skyr de som pesten, mens deres pengebegjær er grenseløst."

"Når du yter dem velgjerninger er de dine beste venner og vil ofre sitt blod, all deres eiendom, deres liv og barn for deg når farene er langt borte. Men når faren truer, gjør de opprør."

"Den fyrste som helt har basert seg på deres løfter uten å ta andre forhåndsregler, går til grunne."

Kommentarer:
Postet av: Sjeptisk

Sprsmlet er vel heller hvem som er mest naiv i Orkla. Kjetil Haanes valgte stole p at Hagen holdt ord, til tross for at han var advart mot nettopp det. Dersom det skulle blitt utdelt en pris til "Norges mest naive person 2006", ville Haanes vrt en sterk kandidat. Hvilket selvsagt er synd for dem som i sin tid viste den mannen tillit.

07.01.2007 @ 22:10
Postet av: Christin

Hvem som lyver, det er vel ikke akkurat s vanskelig skjnne. Stein Erik Hagen gjr jo ikke annet. Jeg vet ikke om en kremmer i dette landet som slakter og selger ut norske bedrifter slik han gjr, dette er vel den tredje eller fjerde som slkates og selges ut til utlandet. mene r huske at det ogs var han som stod bak salget av en av norges strste lmerker, n eid av Carlsberg i Danmark. Nei den kremmeren er en vandrende urlighet, se bare p hvordan han behandlet Vebjrn Sand, ogs der urlig til beinet. Han har kun penger i hodet, og skyr ingen midler !!!

07.01.2007 @ 22:47

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3400466
hits