TV2Nettavisen

Imponerende av Røkke

03.11.2006 @ 10:14
At Aker nå tjener en milliard i kvartalet viser at Kjell Inge Røkke har gjort jobben. Han har fått mye kjeft, og mye har vært fortjent. Men nå fortjener han ros.

47380-164

Det lønner seg å være god. Foto: Jarl Fr. Erichsen

- Kjell Inge har sluttet med først og fremst å tenke på hva som er bra for Kjell Inge. Nå tenker han hva som er best for Aker først.

Dette utsaget kommer fra en av Røkkes tidligere nære partnere, og det illustrerer hvordan folkene rundt Moldes største sønn ser på forvandlingen.

Der det tidligere var råkjør mot mindetallsaksjonærer, "butikk i butkken" og vel smarte finansielle finter, ser man nå et fokus på industriell drift.

Med unntak av den stygge båtsertifikatsaken har faktisk Kjell Inge Røkke maktet et totalt hamskifte de siste to-tre årene.

Jeg har skrevet biografi om Kjell Inge Røkke. Arbeidet brakte meg blant annet til Romsdal og til Seattle i forsøket på å gå opp Røkkes fotspor. Inntrykket var det samme alle steder: Røkke var en engasjert rabagast som satte seg selv og sitt først, og som var villig til å kutte hjørner for å nå sine mål.

Personlig mener jeg dette hengte ved Røkke langt inn i Aker-tiden. Overtagelsen av Aker og innfusjoneringen av RGI var i smarteste laget, likeså hardkjøret mot småaksjonærene.

Den store forvandlingen kom med overtaket av Kværner.

Røkke fikk et milliardproblem i fanget og hadde nok med å overleve økonomisk. Han svarte med energi og langsiktighet og begynte å rydde. Nå har han selvsagt hatt stor hjelp av oljeprisen, men tilbake står likefullt et konsern med en håndfull børsselskaper.

Etter 3. kvartal har Aker et overskudd på 3,4 milliarder kroner. Nye gigantoppdrag har økt ordrereserven med 30 milliarder kroner. Aker Kværner går på skinner, mens Aker Yards sliter litt med et prosjekt.

Investorene som satset på Aker og Røkke for ett år siden har doblet pengene sine (du kan se grafer og nøkkeltall her).

Ifølge Kapital er Kjell Inge Røkke nå landets 3. rikeste med en anslått formue på 17 milliarder kroner. Formuen er doblet på ett år.

For en gangs skyld er det en hyggelig moral å trekke ut av historien: Det lønner seg å være god!

Kommentarer:
Postet av:

nei penger retter ikke opp i denne personens fortid

03.11.2006 @ 11:33
Postet av: Seattle

Kjell Inge har ikke fortid,.......bare framtid!!

05.11.2006 @ 07:23
Postet av: Minoritetsaksjonær

Stavrum skriver at Røkke, med unntak av den stygge båtsertifikatsaken (fra 2001), har maktet et totalt hamskifte. Aksjonær-misshandleren er nå blitt snill. Men - skal vi da glemme "Tønne-saken" fra 2002 / 2003 som var langt mer alvorlig og tragisk? Denne endte som kjent med at en statsråd og tidligere "Røkke-direktør" valgte å avslutte sitt liv på en dramatisk måte. Men Røkkes "livadvokat" fra BAHR klarte å vri seg unna, såvel en utstedt påtale som rettsforfølgelse, etter å ha utstedt en famøs og falsk fakura angivelig uten Tønnes vitende og vilje. Var ikke det en kriminell handling han skulle ha stått til rette for? Advokater, som tjener til livets opphold ved å hjelpe sine klienter med å "knekke nøtter", skal vel heller ikke kunne tillates å bevege seg over kanten av det lovlige, selv om påtrykket fra oppdragsgiver kan være aldri så tungt, eller?

05.11.2006 @ 10:48

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2573705
hits