TV2Nettavisen

Hvorfor øke skattene?

03.02.2006 @ 15:34
Finansminister Kristin Halvorsen varsler to milliarder kroner i økte skatter. Forslaget nærmer seg religiøsitet. Oljepengene regner inn over landet og skatteinngangen gir allerede offentlig overflod.

47380-10

Skattepengene formelig flommer inn. Fra 2004 til 2005 økte skatteinngangen fra fastlands-Norge med 7,2 prosent. I tillegg kommer oljepengene, så det offentlige har absolutt ingen problemer med å finansiere nær sagt ethvert politisk ønske.

Med denne bakgrunnen ble det en underlig debatt i Stortingets spørretime denne uken. De borgerlige partiene utfordret Kristin Halvorsen på skattepolitikk, men SV-lederen slo hardnakket tilbake: Skattene skal opp på 2004-nivå, det betyr to milliarder kroner mer i skatt.

Nå kan det tenkes mange gode økonomiske grunner for å dra inn kjøpekraft, for eksempel et ønske om å dempe det tiltakende presset i norsk økonomi - noe som i neste omgang kan gi lavere rente enn vi ellers ville fått.

Men Kristin Halvorsen er ikke på den banehalvdelen i sitt svar: - Denne regjeringen har satt seg som mål at vi skal bryte med den oppskriften som sier at det er skattelette som er alfa og omega for næringslivet. Tvert imot: Det er en velfungerende offentlig sektor og godt kvalifisert arbeidskraft næringslivet trenger framover. Vi har grunn til å være stolte av en nordisk velferdsmodell med stor grad av skattefinansiering, var svaret hennes.

Vi trenger altså to milliarder kroner mer i skatt for å finansiere offentlig sektor? Og det samtidig som oljefondet renner over alle bredder.

Kom med noe bedre, Kristin!


Kommentarer:
Postet av: Vidar N

Nå er du ekkel Stavrum - du blander realiteter inn i ideologi! Skamme seg ;)Seriøst, så bærer vel dette tegn av å være spill for grunnfjellet i partiet.

03.02.2006 @ 16:12
Postet av: Name

Har bestemt meg for følgende: Hver eneste krone ekstra jeg må ut med i skatt i forhold til hva jeg hadde måttet ut med under en borgerlig regjering akter jeg å unndra Staten ved å handle mer i utlandet. Altså: Får jeg 10000 kroner mindre i lommeboken akter jeg å handle for x kroner mindre i Norge slik at Staten IKKE får 10000 inn i avgifter og moms på de x kronene. Oppfordrer alle til å følge mitt eksempel.

03.02.2006 @ 16:52
Postet av: Pippi

Utspillet er selvfølgelig til innvortes bruk hos de rødgrønne. 2 mrd er for "chickenshit" å regne i budsjettmessig sammenheng. Det som er litt artig er at spørsmålet om å etablere 2004 skattenivået ikke var etterspurt av velgerne og hadde noen signifikant virkning på valgutfallet. Når de 2 mrd skattekronene, nye "grønne" skatter og avgifter, økte bompenger, eiendomskatt mm treffer de norske skatteytere i fjeset neste år skal det bli morsmt å lese de månedlige galluptallene.I tillegg må vi regne med et høyere rentenivå.De sk barnefamiliene som stort sett også er i etablengsfasen av sitt liv vil 6000 kr spart i barnehagepenger bli mer enn oppveiet av effektene av økt toppskatt og alle de andre statspåførte kostnadsøkningene.En familie med f.eks 1,5 mill i boliglån vil med en renteøkning på 2% få kr 30.000 i økte renteutgifter. Legg i tillegg til 5000 - 7000 kr i økte skatter og avgifter.De rødgrønnes iver etter å øke pengebruken i offentlig sektor vil i kombinasjon med et økt press i norsk økonomi generelt skape nye "gjeldsofre" og frustrerte skattebetalere i stor skala.Det skal som sagt bli artig å lese gallupene utover i 2007.

03.02.2006 @ 17:31
Postet av: Friedmann

Selv om begrunnelsen hennes er vel dogmatisk, kan det ikke være noen tvil om at en skatteøkning for å dempe det private forbruket er på sin plass nå. Nå som Gjerdrum ikke kan heve renten pga industrien, er bra med en sosialistisk finansminister som demper forbruket og dermed inflasjonen ved hjelp av skatteøkning.

03.02.2006 @ 20:01
Postet av: Magne

Trist, men skatteøkninger var vel blant valgløftene til disse rødrøde skatteinndriverene? Det føles godt å tilhøre folkeflertallet i stedet for Stortingsflertallet.--"We must have the reverse of the industrial revolution."-- Nobuhiko Kawamoto 1997

03.02.2006 @ 20:43
URL: http://stenggiftfabrikken.nu
Postet av: Pippi

Friedman,- jeg vet ikke hvor du har dine økonomikunnskaper fra, men 2 mdr har ingen praktisk kontraktiv virkning i norsk økonomi. Statens planlagte økning av sysselsettingen og overføringene til offentlig sektor derimot vil bli som å kaste olje på ilden.

03.02.2006 @ 21:48
Postet av: harry

denne regjeringen gjør bare de de sa de ville gjøre ,øke skattene,dette selv om statskassen renner over.Man kan vel ikke vente annet når en har tre partier som forsøker å overgå hverandre i å legge på skatten og andre avgifter. De har heller ikke rå til å legge ut småe beløp som foreks ,å få en oppegående redningshelikoptertjeneste i Nordnorge.Her er det ikke nøye om en mister livet i påvente at helikopteret skal komme, det er vist nordlenninger nokk. Det skal ikke bo så mange i et naturreservat.

03.02.2006 @ 23:51
Postet av: Vegard

Tro det eller ei, det er bedre å hanke INN 2 mrd. mer fra folket, enn å BRUKE 2 mrd. mer fra fondet. Realiteten nordmenn må innse er pengebruk fra oljefondet er gambling med norges fremtid og inflasjonen i vår mynt. Vi har overflod og må beherske sinnet i stedet for å la oss friste til kortvarig nytelse. Så lenge de to mrd kristin vil hanke inn, blir brukt spesifikt på norges infrastruktur. Der har vi gjenstående mye arbeid.

04.02.2006 @ 00:59
Postet av: knut

Når skal Norge begynne å tilpasse seg Europa og verden forøvrig mht skatte og avgiftsnivået? Norges evne til å konkurere med utlandet er svært dårlig pga høye produksjonskostnader. Skatter og alle mulige avgifte og ikke minst 25% moms tar vel mist 60% av lønnsinntekten til en vanlig arbeidstaker. Lønnsnivået må jo da gjenspeile dette, det er jo "nettoen" man lever av. Høyere skatter vil jo utløse krav om høyere lønninger. Burde man ikke heller ha ett samarbeid mellom partene i arbeidslivet og regjeringen om å prøve å bremse eller aller helst senke skatte og avgiftsnivået og lønnsnivået? Kan godt senke brutto lønn, hvis jeg sitter igjen med det samme netto!Dette ville bidra til å gjøre oss som arbeidstagere konkuransedyktige mot billigere utenlandske arbeidere. Se hva Norwegian ønsker i fremtiden - jo ansette billigere utenlandske besetninger, dette er nok bare begynnelsen! SV's og regeringens politikk tjener ikke vanlige folk, De gir inntrykk av det ved at "rike" skal betale mere skatt, men dette rammer alle og skader oss som arbeidstagere.

04.02.2006 @ 08:18
Postet av: Olaf Holm

Den dårligste kilen er som bekjendt den av samme veden. Det er ikke noe nytt.

04.02.2006 @ 15:41
Postet av: Skeptiker

Det er bare en ting å si.Still krav om at denne ynkelige regjeringer trekker seg øyeblikkelig.De har ikke den nødvendige tillit i folket.Tyveri fra privatpersoner er det det dreier seg om.

04.02.2006 @ 16:35
Postet av: knutten

Dette er enda et bevis på at fanatikere ikke skifter annet enn ham, innerst inne holder de sine store feiloppfatninger blanke, og venter på en anledning til å praktisere dem.Mange fra SV i regjering, og Storting, har vist dette i praksis etter valg"seieren"(den var visstnok bare en valgteknisk seier, nå ser det verre ut heldigvis).

05.02.2006 @ 01:01
Postet av: Ørnen

Det viktigste her er vel det at det kun er snakk om to milliarder, og at det først og fremst er en markeringssak.Men deretter, lurer jeg på hva som er alternativet når regjeringen ønsker å bruker mer penger.Enkelte økonomer har jo uttrykt at det er behov for å bruke mindre oljepenger enn hva handlingsregelen tillater. Så hva skal man gjøre, Stavrum, hvis man ønsker å bruke mer penger på å "fylle opp" uten å drive renten oppover?Hvor skal man kutte denne gangen?

05.02.2006 @ 10:24
Postet av: hp

De som virkelig har grunn til å skjelve nå er huseiere over det ganske land. Det er de som "skal tas". Vi som f.eks. har tilatt oss å sette en enebolig med plass og rom til en normal familie. Vi er automatisk stemplet som rikinger. Det hjelper overhodet ingen verdens ting om boligen er belånt til pipa. Du er en KAKSE dermed basta er melodien som den sittende regjering nynner på. At ligningsverdien ble satt opp med 25% i år var en liten forsmak om hva vi har i vente. Det er sterke krefter i sving som vil gjenninføre den idiotiske boligskatten. Kort sagt: Det er en masse politikere/byråkrater i SV/AP systemet som vil at f.eks. de med en helt enkel bolig på 120-150 m² skal betale kr. 10-20.000 årlig i skatt. Advarsel til alle med boenhet over 60 m²: IKKE se deg selv i speilet. Du vil da som meg se et ESEL tydligere og tydligere.

05.02.2006 @ 12:33
Postet av: Andreas

"Sosialisme er de mislykkedes filosofi, uvitenhetens trosbekjennelse og misundelsens evangelium"Winston Churchill

05.02.2006 @ 16:45
Postet av: Kombat-Kåre

Er skribenten en FrP'er siden han tydeligvis vil tappe fondet og hater skatter?

05.02.2006 @ 18:41
URL: http://www.home.no/bandido/bilder3.html
Postet av: Andreas

Kombat-Kåre:"Er skribenten en FrP'er?"Meget interessant problemstilling !!

05.02.2006 @ 22:06
Postet av: Ove Larssen

Slik går det når de Røde kommer til makten. Det er livsfarlig og gi dem posisjoner i et demokratisk styre. Disse tidligere komunister og såkalte sosialister som kommer til makten vil bare folket vondt. De vil at folket skal lide og undertrykkes. Disse politikerene suger penger ut av folk som blodigler. Skatt og mere skatt. De elsker avgifter og skatt. Slike politikere burde Norge avskaffet for lenge siden. Dette minner meg om styret i Romania. De bygger slott og bruker penger på seg selv. Mens skoler , sykehus, barnehager ,aldershjem og kommuner lar de forfalle.

06.02.2006 @ 11:45
Postet av: knutten

Noen her skriver at dette med SV og skatter er religiøst, og det tror jeg på. Husk at vår glupe finansminister var i Pakistan på valgturne i høst, eller når det var. Føler seg nok hjemme blant mer fanatiske folk enn den jevne nordmann. Hun har nok flere av samme kaliber med seg i regjering og stortinget, desverre, bare bra at mange nå ser ut til å ha innsett dette.

07.02.2006 @ 23:36
Postet av: knutten

Beklager, glemte viktig poeng: Hvorfor vil ikke SV, som prøver å fremstå som de mest menneskevennlige i landet, unne de gamle med behov for omsorg at pengene kommer direkte fra Trygdekassen, og ikke som nå er i hendene på vankelmodige, og delvis udyktige/grådige kommunepolitikere, som tillater seg å behandle mange gamle forferdelig! Det har vært mange eksempler på dette, personlig finner jeg ikke at noen i Regjeringen har gitt noen god grunn for sitt standpunkt. Er det på grunn av at FRP har kommet med dette i mange år, eller ønsker de at hjelpeløse gamle skal være kasteballer for kommunepolitikerne?

07.02.2006 @ 23:42
Postet av: Geir Anger

Vi får nå håpe at folk ser hva slags galskap det var å få SV i regjering og K Halvorsen som finansminister. Og at folk tar konsekvenen av dette ved neste kommunevalg og stortingsvalg så dette tarvelige skattekåte partiet som ikke eier skam blir utryddet en gang for alle.Geir

08.02.2006 @ 08:55
Postet av: Andreas

Rød-grøntI Sveits lærte jeg et ordtak: "Når det går eselet for godt, går det på glattis."

08.02.2006 @ 11:32
Postet av: Espen

Den offentlige fattigdommen er ikke skapt av mangel på ressurser, men av overflod av offentlig byråkrati. Norge er i en særstilling hva antall offentlige ansatte angår. Disse byråkratiske 'blodiglene' som ingenting annet gjør enn å skape arbeid til seg selv og sine er i høyeste grad årsaken til at det ikke finnes nok penger til å vedlikeholde skoler, sykehjem og sykehus. Verdiskapningen i offentlig administrasjon er pinlig liten. Vi har staten, fylkeskommunene og kommunene. Vi er fire millioner mennesker i dette landet. Noe som tilsvarer halve London. Det er noe som ikke stemmer... Fjern fylkeskommunene, rasjonaliser statlige etater og privatisér kommunale oppgaver. Da blir det nok penger til barn, ungdom, syke og eldre...

16.02.2006 @ 09:07
URL: http://ikke.no
Postet av: Pelle

Under den forrige regjeringen, som Stavrum helst skulle ha sett forsatte, ble kommuneøkonomien strammet så det gikk utover skolene, kutt i sykehusenes økonomi rammet pasientene, mens de rike fikk skatteletter. Dette velger Stavrum å se bort fra. Veldig bekvemt gjort! Stavrums økonomiske tenkning er nærmest FrPs politikk, selv om han tar avstand fra dette partiets rasisme.

23.02.2006 @ 11:51
Postet av: Franklin

Jeg skjønner ikke SV/AP tankegangen...vi bruker mer penger en noen på helse og skole. I følge personlig erfaring fra skole og helsevesen er det i mange tilfeller svært dårlig ytelse på disse tilbudene.2000 millione kroner til i dette busjettet vil ikke bedre noe som helst. Hva med stram måling av leger,rektorer,skolesjefer i kommunene,fylkespersonell,etc..Hvem planlegger, følger opp og korrigerer en tufs av en leder på et offentlig sykehus ? Jeg er temmelig sikker. Ingen ! Han kan rote, tulle til og utsette hva som helst. Det står ingen der på fredagen og spør om resultatet etter ukens plan.Mitt firma vill gått konkurs og blitt erstattet av andre flinkere menneske dersom jeg ikke var våken og gjorde det jeg skulle gjøre..

23.03.2006 @ 14:03
Postet av: degli

Luogo molto buon:) Buona fortuna! http://www.usate348.org/degli

19.02.2007 @ 07:38
Postet av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

23.02.2007 @ 03:52
Postet av: cavalli

pagine piuttosto informative, piacevoli =) http://www.flryanair.org/cavalli

25.02.2007 @ 00:58
Postet av: racconti

Luogo molto buon:) Buona fortuna! http://www.canaxe.org/racconti

28.02.2007 @ 19:34
Postet av: corsi

Luogo interessante. Info molto importante, grazie molto! http://www.canaxe.org/corsi

28.02.2007 @ 22:50
Postet av: Bambini

Interesting contents i consider.. http://www.bambini.batcave.net

02.03.2007 @ 14:23
Postet av: Lover

http://itsesso.beeplog.com

02.03.2007 @ 20:01
Postet av: alessandra

9 su 10! Ottenerlo! Siete buoni! http://www.2ire17.org/alessandra

02.03.2007 @ 22:48
Postet av: aria

luogo interessante, soddisfare interessante, buon! http://www.2ire17.org/aria

03.03.2007 @ 17:36
Postet av: universita

Stupore! ho una sensibilità molto buona circa il vostro luogo!!!! http://www.2ire17.org/universita

03.03.2007 @ 20:28
Postet av: dj italia

OOOOO! Luogo che molto buon avete! Saluti da Milano:) http://www.nuovi5y.org/dj-italia

05.03.2007 @ 10:35
Postet av: figa

sono eccitato circa questo luogo, buon lavoro!:) http://www.nuovi5y.org/figa

05.03.2007 @ 13:43
Postet av: fiorentina

Luogo grande! Grande giusto! I miei riguardi migliori al proprietario:) http://www.nuovi5y.org/fiorentina

05.03.2007 @ 16:16
Postet av: umbria

OOOOO! Luogo che molto buon avete! Saluti da Milano:) http://www.nuovi5y.org/umbria

05.03.2007 @ 18:46
Postet av: tattoo

Grande! Il luogo cose buon, tutto e abbastanza ragionevole e piacevole.. http://www.nuovi5y.org/tattoo

05.03.2007 @ 21:16
Postet av: topless

Stupore! ho una sensibilità molto buona circa il vostro luogo!!!! http://www.nuovi5y.org/topless

05.03.2007 @ 23:45
Postet av: la scala

Grande sito!! http://www.cartk5e68.org/la-scala

06.03.2007 @ 02:16
Postet av: keira knightley

i'am really impressed!! http://www.cartk5e68.org/keira-knightley

06.03.2007 @ 04:46
Postet av: pasta

Luogo interessante. Info molto importante, grazie molto! http://www.cartk5e68.org/pasta

06.03.2007 @ 07:20
Postet av: alitalia

Luogo grande! Grande giusto! I miei riguardi migliori al proprietario:) http://www.cartk5e68.org/alitalia

06.03.2007 @ 09:52

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/694128
hits