TV2Nettavisen

LO har rett!

02.08.2006 @ 11:28

Norsk økonomi er slett ikke på kokepunktet, sier LOs sjeføkonom Stein Reegård. For en gangs skyld er vi hjertens enig med Reegård.

47380-117

De stadige utspillene fra Senterpartiet denne sommeren har skapt et bilde av en økonomi som går alt hva tau og reimer kan holde, og hvor alle flittige hender er i arbeid. I en slik situasjon ville det vært nødvendig å skjære ned på privat forbruk for å frigjøre folk til å bygge veier og barnehager.

Men Lundteingen & co. lukker øynene for at Norge fortsatt har mange arbeidsledige, for ikke å snakke om ubenyttete reserver som går på trygd, er hjemmeværende eller delvis uføre.

At Polen har en ledighet rett under 20 prosent, viser for øvrig også at det er nok hender som kan settes i arbeid - om viljen er der.

- Dette er en drømmesituasjon for å få ledige og undersysselsatte i fullt arbeid, sier Reegård til Aftenposten.

- Under halvparten av de nye jobbene går til dem står i ledighetskøen. Når sysselsettingen øker med 50 000, går ledigheten ned med drøye 20 000, påpeker Reegård, som mener at hovedutfordringen nå er å få denne reserve-arbeidskraften i arbeid.

Jeg er helt enig med Reegard; klarer vi ikke å få bukt med ledighet og det faktum at en stadig mindre andel av befolkningen er i arbeid nå - ja da klarer vi det aldri.


Kommentarer:
Postet av: Brge Svanstrm Amundsen

Antall polakker som registrerer enkeltpersonforetak i Norge er sterkt kende. Jeg tipper jobbene gr til disse.

03.08.2006 @ 19:29
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Steinar Wangen

Det br innfres svenskepriser p lokkevarer for det vil gi 10000 ekstra arbeidsplasser.Arveavgiften m fjernes for det er blodpenger.Det br deles ut gratis hjelpemidler finansiert av folketrygden til rykere som nsker og slutte fordi det vil spare samfunnet for mange sykehusinnleggelser.

04.08.2006 @ 02:03

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1729253
hits