TV2Nettavisen

Hvem trenger telefonkatalogen?

02.02.2007 @ 09:27
Kjenner du noen som fortsatt bruker Telefonkatalogen på papir? Neppe så mange, men likevel blir vi altså tvangsfôrt med 6,8 millioner kataloger de nærmeste dagene.

47380-216

Svenske Eniro tvangsfôrer oss med papirkataloger i disse dager.

Den vanvittige sløsingen med papir får pågå fordi mange annonsører fortsetter å bruke penger på et produkt flere og flere oppgir ikke å bruke.

Dette er grunnen til at utgiveren, Eniro, kan bruke hundrevis av millioner kroner på å trykke og distribuere den tykke boken til uskyldige norske mottakere som aldri har bedt om å få den.

- Folk flest benytter internettkatalogene, viser en undersøkelse Norsk Respons har gjort for Naturvernforbundet.

- Hele 65 % av de spurte under 45 år brukte internett for å finne telefonnummer. Undersøkelsen viser videre at nesten ingen unge bruker papirkatalogen. Bare 6 % av dem under 30 år tok bryet med å lete etter nummer der, går det frem av undersøkelsen. 

Det er viktig å merke seg at det ikke er Telenor eller telefonselskapet som gir ut katalogen. Hele forretningsområdet ble solgt ut for flere år siden. I dag er Telefonkatalogen en ren katalogtjeneste på linje med andre kommersielle produkter.

- Dette er et miljøfiendtlig og til dels meningsløst sløseri med ressurser, sier Sverre Andreas Stakkestad i Naturvernforbundet Hordaland.

Etter min mening har han helt rett.

Naturvernforbundet krever at Samferdelsdepartementets post og teleseksjon endrer dagens praksis hvor Eniro sender ut i gjennomsnitt tre kataloger til alle husstander og bedrifter.

Naturvernforbundet foreslår at Eniro i stedet sender ut et bestillingsskjema som husstander og bedrifter må returnere i posten, elelr åpner for å bestille katalogen på nettet.

Du kan faktisk reservere deg mot å få den unyttige boken (du gjør det her).

Ifølge Aftenposten som har gravd i saken, ligger et EU-direktiv i bunn for papirsløsingen. Det pålegger Norge å gi ut papirkatalogen. Derfor har Samferdselsdepartementet en avtale med Telenor om katalogen, og den avtalen har altså Telenor solgt videre til Eniro.

Norge må altså gi ut Telefonkatalogen, men det kan neppe være et krav om at den skal tvangsutsendes til flere millioner mennesker som ikke gjør noe annet med den enn å slepe den til søppelbøtten.

Kommentarer:
Postet av: Nadreas

Nok en gang beviser dette at latskap er likestilt med miljvern. Jeg orker ikke sl opp i telefonkatalogen. Det gr 5 ganger kjappere p nettet (eller p sms til nd). Jeg orker heller ikke sitte i bilk i tre timer hver dag derfor bor jeg 5 min gange fra jobben.

02.02.2007 @ 11:03
Postet av: Bjarne Bernesen

Enig. Telefonkatalogen har for lengst gtt ut p dato. Kan de ikke heller sende ut en bestillingslapp hvor de som nsker seg kataloger kan krysse av for hvilke de nsker seg? Hos meg gr de rett i papirinnsamlingen.

02.02.2007 @ 11:22
Postet av: ArneBjarne

Ingen katalog neste r! Reserver dere mot telefonkatalogen her:http://www.gulesider.no/andre/index.html

Postet av: TT

Har i flere r hatt dugnad for idrettslaget dele ut telefonkataloger. Og vi fikk ofte sprsml om ta med oss telefonkatalogen, for folk ville ikke ha den. Vi kom med forslag til de som distribuerer at vi kunne ha et lager med kataloger og s kunne de som ville komme f en. Men neida alle MTTE ha en katalog. Dette er vel 10 r siden n.

02.02.2007 @ 14:10
Postet av: Irritert

Jeg har reservert meg, men fikk alikevel kataloger s det bryr de seg tydeligvis ikke om. Jeg sendte dem en mail og ba dem komme og hente dem. Katalogene str p trappa enda. Jeg gidder ikke ta meg bryet med f kastet noe jeg aldri har bedt om. IDIOTER!

02.02.2007 @ 15:18
Postet av: KO

Jeg bruker hovedsaklig nettet. Men jeg har kun det p jobb, siden jeg bor litt utenfor og fr ikke noe internett, med unntak av vanlig ISDN, og det blir for dyrt og slitsomt.Men jeg er enig at de br heller sende ut til dem som har behov for en.

02.02.2007 @ 16:20
Postet av: DD

Ja, la telefonkatalog bli et valg man kan ta. Deretter kan vi fortsette med rekalme (som konsumerer enda mer og miljfarlig papir) Ikke bare at det er ressursslsing, men pga av hyt kostnadsniv i Norge, foregr mye av produksjonen av dette i et billig utland. For f kataloger og brosjyrer hjem til Norge, svir man av mange tonn forurensende drivstoff !

02.02.2007 @ 16:36
Postet av: Kent

Til alle Eniro selgere: Lykke til nr Oslo perioden til Gule Sider begynner ved psketider, dere trenger det!! Ingen som benytter katalogene lenger, og den har utgtt p dato. Dere selger "luft".

02.02.2007 @ 22:52
Postet av: Mathisen

Jeg har n reservert meg mot katalogen. Men det hjelper sikkert ikke. Katalogene blir ukritisk distribuert likevel. Eniro vil ikke frivillig senke opplaget som er deres inntektsbasis som de bruker overfor sine ukritiske annonsrer.

03.02.2007 @ 10:47
Postet av: Olaf

Hittil har jeg brukt telefonkatalogen til finne telefonnummer. Nr s den nye kommer er den gamle veldig fin til fyre opp med. Haga sier at vi br ha peis, og de tynne fine papirene er ideelle til nettopp det: fyre opp!

03.02.2007 @ 11:37
Postet av: anita

Jeg synes vi br tenke p at det ikke er alle som bruker pc,det er folk som ikke har dette hjelpemiddlet,og da er telefonkatalogen i papirformat for dem.Klag p noe annet.....

03.02.2007 @ 15:38
Postet av: Olaf

Bravo til Anita.

03.02.2007 @ 16:15
Postet av: Bjrn

Den er kjempeflott og bruke nr jeg skal fyre opp i ved ovnen. Send flere ;-)

03.02.2007 @ 16:30
Postet av: Hal

Jeg har aldri hatt et fasttelefoniabo. registrert p mitt navn og mobilen er registert p jobbens addresse. Av en eller annen grunn ligger det n allikevel to kataloger p drmatten min. Deler de ut til alle hustander?

03.02.2007 @ 17:00
Postet av: Kaisa

Fint at det gr an reservere seg. Hadde forsvidt vrt fint om man heller mtte bestille for f katalogen. Det er selvflgelig en del som helst vil ha katalog, men majoriteten trenger det ikke. Hvis man m bestille, s hadde opplaget garantert vrt mye mindre enn slik det er n.

04.02.2007 @ 15:02
Postet av: Kjell

Enig med Kaisa. F til en bestillingsordning. Da kan de som nsker katalog f den, mens vi andre som ikke trenger den slipper f den samtidig som vi sparer mye skog. Men dette kommer dessverre ikke til skje, det er jo en grunn til at Eniro har s store listinginntekter fra Gule Sider. De tjener SVINMYE p dette!!

04.02.2007 @ 16:13
Postet av: Olaf

Takk for tipset om internet. Da trenger man bare navnene p utenlandske operatrer for utvide horisonten litt. S slipper vi bruke skogen til Kjell. Fr vi mindre regning fra Telenor hvis vi ikke vil ha katalogen ??

04.02.2007 @ 16:45
Postet av: Per Kristian Egeland

Det br vre et kupongark i hver katalog.Kupongarket kan rives ut og sendes inn til utgiveren om en en vil ha neste rs katalog.Da fr kun de som vil ha ny tilsendt neste katalog.Kristian

04.02.2007 @ 17:45
Postet av: CB

Er det bare de under 45 r som er meningsberettiget. Hvordan str det til med den halvdelen av befolkningen som er over 45 r. Hvor mange i den gruppen bruker internett til finne et nummer. Selv bruker jeg bde nett og telefonkatalog, hver til sitt bruk, Og s tar jeg med en p hytten fordi det har jeg ikke nett. Og nr nettet er nede m jeg jo finne nummeret til nettleverandren.

13.02.2007 @ 13:44

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3938249
hits