TV2Nettavisen

Hvem trenger telefonkatalogen?

02.02.2007 @ 09:27
Kjenner du noen som fortsatt bruker Telefonkatalogen på papir? Neppe så mange, men likevel blir vi altså tvangsfôrt med 6,8 millioner kataloger de nærmeste dagene.

47380-216

Svenske Eniro tvangsfôrer oss med papirkataloger i disse dager.

Den vanvittige sløsingen med papir får pågå fordi mange annonsører fortsetter å bruke penger på et produkt flere og flere oppgir ikke å bruke.

Dette er grunnen til at utgiveren, Eniro, kan bruke hundrevis av millioner kroner på å trykke og distribuere den tykke boken til uskyldige norske mottakere som aldri har bedt om å få den.

- Folk flest benytter internettkatalogene, viser en undersøkelse Norsk Respons har gjort for Naturvernforbundet.

- Hele 65 % av de spurte under 45 år brukte internett for å finne telefonnummer. Undersøkelsen viser videre at nesten ingen unge bruker papirkatalogen. Bare 6 % av dem under 30 år tok bryet med å lete etter nummer der, går det frem av undersøkelsen. 

Det er viktig å merke seg at det ikke er Telenor eller telefonselskapet som gir ut katalogen. Hele forretningsområdet ble solgt ut for flere år siden. I dag er Telefonkatalogen en ren katalogtjeneste på linje med andre kommersielle produkter.

- Dette er et miljøfiendtlig og til dels meningsløst sløseri med ressurser, sier Sverre Andreas Stakkestad i Naturvernforbundet Hordaland.

Etter min mening har han helt rett.

Naturvernforbundet krever at Samferdelsdepartementets post og teleseksjon endrer dagens praksis hvor Eniro sender ut i gjennomsnitt tre kataloger til alle husstander og bedrifter.

Naturvernforbundet foreslår at Eniro i stedet sender ut et bestillingsskjema som husstander og bedrifter må returnere i posten, elelr åpner for å bestille katalogen på nettet.

Du kan faktisk reservere deg mot å få den unyttige boken (du gjør det her).

Ifølge Aftenposten som har gravd i saken, ligger et EU-direktiv i bunn for papirsløsingen. Det pålegger Norge å gi ut papirkatalogen. Derfor har Samferdselsdepartementet en avtale med Telenor om katalogen, og den avtalen har altså Telenor solgt videre til Eniro.

Norge må altså gi ut Telefonkatalogen, men det kan neppe være et krav om at den skal tvangsutsendes til flere millioner mennesker som ikke gjør noe annet med den enn å slepe den til søppelbøtten.

Kommentarer:
Postet av: Nadreas

Nok en gang beviser dette at latskap er likestilt med miljøvern. Jeg orker ikke å slå opp i telefonkatalogen. Det går 5 ganger kjappere på nettet (eller på sms til nød). Jeg orker heller ikke å sitte i bilkø i tre timer hver dag derfor bor jeg 5 min gange fra jobben.

02.02.2007 @ 11:03
Postet av: Bjarne Bernesen

Enig. Telefonkatalogen har for lengst gått ut på dato. Kan de ikke heller sende ut en bestillingslapp hvor de som ønsker seg kataloger kan krysse av for hvilke de ønsker seg? Hos meg går de rett i papirinnsamlingen.

02.02.2007 @ 11:22
Postet av: ArneBjarne

Ingen katalog neste år! Reserver dere mot telefonkatalogen her:http://www.gulesider.no/andre/index.html

Postet av: TT

Har i flere år hatt dugnad for idrettslaget å dele ut telefonkataloger. Og vi fikk ofte spørsmål om å ta med oss telefonkatalogen, for folk ville ikke ha den. Vi kom med forslag til de som distribuerer at vi kunne ha et lager med kataloger og så kunne de som ville komme å få en. Men neida alle MÅTTE ha en katalog. Dette er vel 10 år siden nå.

02.02.2007 @ 14:10
Postet av: Irritert

Jeg har reservert meg, men fikk alikevel kataloger så det bryr de seg tydeligvis ikke om. Jeg sendte dem en mail og ba dem komme og hente dem. Katalogene står på trappa enda. Jeg gidder ikke å ta meg bryet med å få kastet noe jeg aldri har bedt om. IDIOTER!

02.02.2007 @ 15:18
Postet av: KO

Jeg bruker hovedsaklig nettet. Men jeg har kun det på jobb, siden jeg bor litt utenfor og får ikke noe internett, med unntak av vanlig ISDN, og det blir for dyrt og slitsomt.Men jeg er enig at de bør heller sende ut til dem som har behov for en.

02.02.2007 @ 16:20
Postet av: DD

Ja, la telefonkatalog bli et valg man kan ta. Deretter kan vi fortsette med rekalme (som konsumerer enda mer og miljøfarlig papir) Ikke bare at det er ressurssløsing, men pga av høyt kostnadsnivå i Norge, foregår mye av produksjonen av dette i et billig utland. For å få kataloger og brosjyrer hjem til Norge, svir man av mange tonn forurensende drivstoff !

02.02.2007 @ 16:36
Postet av: Kent

Til alle Eniro selgere: Lykke til når Oslo perioden til Gule Sider begynner ved påsketider, dere trenger det!! Ingen som benytter katalogene lenger, og den har utgått på dato. Dere selger "luft".

02.02.2007 @ 22:52
Postet av: Mathisen

Jeg har nå reservert meg mot katalogen. Men det hjelper sikkert ikke. Katalogene blir ukritisk distribuert likevel. Eniro vil ikke frivillig senke opplaget som er deres inntektsbasis som de bruker overfor sine ukritiske annonsører.

03.02.2007 @ 10:47
Postet av: Olaf

Hittil har jeg brukt telefonkatalogen til å finne telefonnummer. Når så den nye kommer er den gamle veldig fin til å fyre opp med. Haga sier at vi bør ha peis, og de tynne fine papirene er ideelle til nettopp det: Å fyre opp!

03.02.2007 @ 11:37
Postet av: anita

Jeg synes vi bør tenke på at det ikke er alle som bruker pc,det er folk som ikke har dette hjelpemiddlet,og da er telefonkatalogen i papirformat for dem.Klag på noe annet.....

03.02.2007 @ 15:38
Postet av: Olaf

Bravo til Anita.

03.02.2007 @ 16:15
Postet av: Bjørn

Den er kjempeflott og bruke når jeg skal fyre opp i ved ovnen. Send flere ;-)

03.02.2007 @ 16:30
Postet av: Hal

Jeg har aldri hatt et fasttelefoniabo. registrert på mitt navn og mobilen er registert på jobbens addresse. Av en eller annen grunn ligger det nå allikevel to kataloger på dørmatten min. Deler de ut til alle hustander?

03.02.2007 @ 17:00
Postet av: Kaisa

Fint at det går an å reservere seg. Hadde forsåvidt vært fint om man heller måtte bestille for å få katalogen. Det er selvfølgelig en del som helst vil ha katalog, men majoriteten trenger det ikke. Hvis man må bestille, så hadde opplaget garantert vært mye mindre enn slik det er nå.

04.02.2007 @ 15:02
Postet av: Kjell

Enig med Kaisa. Få til en bestillingsordning. Da kan de som ønsker katalog få den, mens vi andre som ikke trenger den slipper å få den samtidig som vi sparer mye skog. Men dette kommer dessverre ikke til å skje, det er jo en grunn til at Eniro har så store listinginntekter fra Gule Sider. De tjener SVINMYE på dette!!

04.02.2007 @ 16:13
Postet av: Olaf

Takk for tipset om internet. Da trenger man bare navnene på utenlandske operatører for å utvide horisonten litt. Så slipper vi å bruke skogen til Kjell. Får vi mindre regning fra Telenor hvis vi ikke vil ha katalogen ??

04.02.2007 @ 16:45
Postet av: Per Kristian Egeland

Det bør være et kupongark i hver katalog.Kupongarket kan rives ut og sendes inn til utgiveren om en en vil ha neste års katalog.Da får kun de som vil ha ny tilsendt neste katalog.Kristian

04.02.2007 @ 17:45
Postet av: CB

Er det bare de under 45 år som er meningsberettiget. Hvordan står det til med den halvdelen av befolkningen som er over 45 år. Hvor mange i den gruppen bruker internett til å finne et nummer. Selv bruker jeg både nett og telefonkatalog, hver til sitt bruk, Og så tar jeg med en på hytten fordi det har jeg ikke nett. Og når nettet er nede må jeg jo finne nummeret til nettleverandøren.

13.02.2007 @ 13:44

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3938249
hits