TV2Nettavisen

Kongepudler og kongepludder

01.12.2006 @ 09:21
Kan et land med 4,5 millioner mennesker regne med at det ikke er nære vennskapsbånd mellom kongefamilien og fremtrende pressefolk?

47380-183

På den ene siden er Norge et lite land, på den andre er det underholdende å lese VGs og Dagbladets forsøk på å bortforklare sine medarbeideres nære forhold til kongefamilien.

Særlig fordi de samme avisene alltid er meget påpasselige i å mistenkeliggjøre andre personer med tvilsom integritet og habilitet.

Dagens VG-forside om forholdet mellom Mette-Marit og Dagblad-redaktør Hege Duckert setter saken på spissen: "Mette-Marit og redaktørvenninne: HÅNDPLUKKET ny og mektig vennegjeng".

(Les saken her).

Saken toppet seg da Hege Duckert for to uker siden giftet seg med informasjonsrådgiver Stein Hernes. Bryllupet ble ikke omtalt i Dagbladet, til tross for at kronprinsparet stod på gjestelisten.

Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim velsigner vennskapsforholdet, selv om Hege Duckert altså er avisens stedfortredende sjefredaktør:
- I alle sammenhenger hvor hun er stedfortredende sjefredaktør og hvor det skulle oppstå en monarkidebatt, vil hun tre tilbake. Det er ikke naturlig at hun omtaler kongehuset, sier Aasheim til VG.

Problematisk, mener Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund:
- Som stedfortredende sjefredaktør i Dagbladet har Hege Duckert et ansvar for hele avisen, hun kan ikke melde seg ut av noe område, sier Kokkvold.

Så kunne kanskje VG overta den kongehus-kritiske rollen for Dagbladet?

Vel, der i gården er det ikke helt fritt for kongevenner heller:

Lederen for VGs kommentaravdeling, Anders Giæver, er nær venn av kronprinsparet. Og da han skulle lufte habilitetsproblemet i avisen, tok han det opp med sin redaktør, Olav Versto.  Han er broren til Slottets informasjonssjef Astrid Versto.

Også en tredje av VGs kommentatorer, Elisabeth Skarsbø Moen, er omtalt. Hun er gift med en av Ari Behns nære venner.

Den eneste hvite mannen ser ut til å være VGs sjefredaktør Bernt Olufsen.
Hva er galt med ham?

Kommentarer:
Postet av: oj3

Er det bare jeg som får en ekkel smak når jeg tenker på dette miljøet rundt Mette-Marit/Haakon/Ari/Märtha/Trond Giske - der man åpenbart plukker venner fra formuelister og avisenes fotoarkiver?Hvordan gjør de det egentlig? Ringer de til hverandre, og hvis mamma tar telefonen, så: Det er Trond. Han spør om du vil komme ut og leke?Men - Haakon er jo en normal person?! Kanskje han bør skaffe seg egne venner? :)

01.12.2006 @ 09:57
Postet av: republikaner

Og hvem bryr seg egentlig om den gjengen der?Ser jo habilitetsspm, men herregud, det er noe så trivielt som kongehuset det er snakk om.Hvis dette gjør at Dagbla skriver mindre om noldusene så er det greit for meg.

01.12.2006 @ 10:09
Postet av: Joey Joensen

Er det et sted man kan melde seg på? Eller hvor man i det minste kan sende CVen sin?Jeg er også en interessant og hyggelig person som godt kunne tenke meg å være med i kronprinsfamiliens vennegjeng. Jeg kan skilte med god utdanning, variert yrkeserfaring og pene manerer. Dessverre har jeg foreløpig vært på Nytt-på-nytt eller Skavlan, men hvis jeg kom med i gjengen hadde det sikkert ordnet seg relativt raskt. Dessverre bor jeg ikke i Oslo Vest eller A&B, men det burde da også være rom for noen distriktsrepresentanter fra områder som ligger litt lenger unna...?

01.12.2006 @ 11:34
Postet av: nyrepublikaner

Er glad jeg slipper å ha noe med den klisne gjengen å gjøre, jeg. Dagbla' og VG er forresten gått over i "se-å-hør-"- skiktet for lenge siden, så jeg gir f...... hvem som kliner med (eller til) hvem!

01.12.2006 @ 12:09
Postet av: republikaner

Nå må det for en gang bli slutt på det så kalte kongehuset. I steden for å beremme seg med de stor pengekaksene,så kan de heller gi det det får av storting og regjering til de syke og helseforetakeene vi har. Og kanskje vi kunne få bort sykehuskorrigor pasientene og ventelistene.

01.12.2006 @ 12:13
Postet av: investor

avskaff kongefamilien. la regjeringen velge en representant for det norske folk som tar over "jobben" til kongen. han trenger ikke bo i slottet. skru av lyset på slottet spar penger og strøm. vi trenger ikke sirkus med media og kongelige, de er vanlige mennesker den styreformen er for gammel for dagens samfunn og for dyr for norge.

01.12.2006 @ 14:34
Postet av: Bønna

Hva mener du egentlig med uttrykket "hvite mann". Antyder du at mørkhudede er mindre pålitlige enn andre?

01.12.2006 @ 17:07
Postet av: Gunnar Stavrum

Til Bønna: He he, nei jeg mener nok ikke det. Like lite som jeg mener at svart økonomi, mørkemenn eller hvit samvittighet antyder noe om hudfargen på dem som omtales.

01.12.2006 @ 17:35
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Erik Solberg

Jeg må si følgende. Det er smålig av de i media som kritiserer vennskapet mellom,Hege Duckert og Kronprinnsese Mette Marit,for alt media vet kan hun jo ha venner blant,de fattige,i monarkiet Norge.Det lukkter sjalusi fra media lang vei.MVH

01.12.2006 @ 18:04
Postet av: Sjeptisk

Ja, hva er galt med Bernt Olufsen? Vet ikke annet enn at du får sette surregutta i NA24 på saken. Regner ikke med at de klarer å finne ut noe, men da får du i alle fall sysselsatt dem med noe ufarlig. Når de ikke fant ut at bildebeviset fremdeles (i skrivende øyeblikk) ligger ute har jeg ikke særlig tiltro til dem. Ikke det at jeg hadde det før heller. Men, men . . . http://www.johnhopebryant.com/john_hope_bryant_/images/oslo_011.jpg

02.12.2006 @ 09:33
Postet av: Jørn

Det er da en selvfølge at de øverste og mest fremtredende personer i landet har nær kontakt med hverandre. En misstenkliggjøring rundt dette stammer fra en tid(andre halvdel av forrige århundre) som burde være forlatt. Det har til alle tider har vært nær kontakt mellom kongehus/næringsliv/politikk/kunst selvsagt. Hva slags debatt er dette? Veldig bra at det pleies omgang og kontakt.

03.12.2006 @ 09:03
Postet av: Rie

Dette med at Hege Duckert "skulle ha håndplukket nye venner" til kronsprinsparet blir for dumt. Tror VG selv på dette våset? Ellers har denne debatten manger rare og tankevekkende sider. Kåre Valebrokk hevder at en god journalist overhodet ikke kan ha venner blant "maktmennesker". Problematisk, problematisk. Hvor går de hårfine grensene mellom kjennskap og vennskap? Glad jeg ikke er journalist eller kongelig!

03.12.2006 @ 22:52
Postet av: republikaner

La det skitne monarkiet være,la dem seile sin egen sjø. Det som er fint er at kongehuset ikke har noen makt,dem kan ta hatten sin å gå vi har ikke brukt for dem. Kronprinsparet bruker sine nye venner for å styrke monarkiet,håper at det bli republikk snart,så vi kan bli kvitt dem. MM vil ikke svare når tv2 ville interjuve henne om deres nye vennekrets,da snakker man om hovmod og sjef rolle.

05.12.2006 @ 16:25
Postet av: republikaner

det er på tide å avsette di.suger norge tomt får penger sett dem i jobb regner med dem går i veg -etter 1.time.får dem der har ikke løftet en finger bare opnet honden og tatt i mot .spark dem ut av landet.helst i shara så dem får svette litt

05.12.2006 @ 18:12
Postet av: republikaner

Nå må det norske folk få øynene opp og se hva for et frø vi har til kronprisesse,det er ingen annen innen kongehuset som oppfører seg som hun. Hun tror at hun makt og kan gjøre som hun vil,hun kan reise ut av landet og ikke komme mer tilbake. Jeg tror ikke at det er så mange som vil savne om hun drar. For det andre så kan de begynne å arbeide og tjene sine egne penger,ikke bruke våre skattepenger til skit og rask. Skatt har de aldri betalt de har bare ranet til seg,storting og regjerning gir dem gladelig mere. Vi som har trygd får ikke ei krone mer å handle for til jul. Så bort med kongehuset og la landet få republikk.

05.12.2006 @ 18:53
Postet av: Nanna

Der kan slottet se hva det førte til å la haakon gifte seg med klatremus fra Kristiansand.

05.12.2006 @ 20:02
Postet av: Kongetrol

Har vi ikke viktigere ting å diskutere i dette landet enn hvem kongebarna omgås privat? Herregud. Skal folket avgjøre hvem de for lov til å ha privat omgang med? Stopp denne tullete debatten omgående!!!

12.01.2007 @ 19:04
Postet av: or levitra

cialis and levitrahttp://goonlink.com/edhja

16.01.2007 @ 14:57

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2942354
hits