TV2Nettavisen

Klønete av Stoltenberg

01.06.2006 @ 16:01
Arbeidet med å skaffe ny styreformann til Statoil er så klønete gjennomført av olje- og energiminister Odd Roger Enoksen at hele regjeringen har fått en kraftig ripe i lakken.

47380-94

Etter at Johan Fredrik Odfjell trakk seg "frivillig" etter markant påtrykk fra regjeringen, risikerer Statoil at omverdenen tror det er LO-leder Gerd Liv Valla og Jan Bøhler fra Aps venstreside som styrer skuta.

- I etterpåklokskapens klare og gode lys, kunne sikkert ting vært håndtert bedre, sier Stoltenberg.
Det er dagens understatement.

Dagsavisen skriver om Bøhler at "han tvang regjeringen til å snu". Selv uttaler Bøhler: - Dette er en seier for den nye kursen.

Aps venstreside har altså solid gjennomslagskraft til å peke ut landets kanskje viktigste næringslivsposisjon.

Nå som Marit Arnstad har markert at hun ikke er kandidat, står valgkomiteen friere til å finne en ny kandidat. For øyeblikket virker det som det viktigste kriteriet er at personen aldri har mottatt en rundhåndet etterlønnsavtale.

Mest klønete er at regjeringen ikke forutså at Odfjell ville være kontroversiell. De var åpenbart kjent med alle forholdene som har kommet opp i pressen og måtte regne med motvind. At man da valgte ikke å stå opp for en person de hadde godkjent, inngir ikke tillit til styringsevne og dømmekraft.

Nå er ballen igjen tilbake til Statoils valgkomite og Anne Kathrine Slungård. Hun kan med rette kritiserer regjeringens klønete spill: - Regjeringen ble infomert og ga si n klare støtte til valgkomiteens innstilling for flere uker siden. Valgkomiteen kan ikke lastes for at regjeringen har skriftet standpunkt, sier hun til Dagsvisen.

Det er jeg enig med henne i.

Men også valgkomiteen har gjort en dårlig jobb. Uten at det var noen spesiell grunn til å velge akkurat Odfjell, valgte man å gå inn for en kandidat som hadde habilitetsproblemer (styreplass hos en av Statoils leverandører), valgt av en hodejeger som tidligere har arbeidet for Odfjell. Med det ytterst lukrative avtalen fra Vesta på toppen, måtte man forvente storm.

Nå er det ikke nødvendigvis galt å velge en kontroversiell kandidat hvis vedkommende er best, men et slikt valg må forankres. Og det var nettopp forankringen som røk når Jens Stoltenberg bøyde av.

I neste forsøk får nok LO-leder Gerd Liv Valle være med på råd.

Kommentarer:
Postet av: Kåre

Denne saken viser hvor hinsides all fornuft det er med statseide selskaper. Det viser også samrøret mellom LO og AP så tydelig at selv de blindeste ser det. Man skal være glad at Statoil har et så lettsolgt produkt om dagen at selskapet kunne vært ledet av en førskolelærer og fortsatt godt med overskudd....og jeg hadde ikke blitt overrasket om det er det vi ender opp meg også...

01.06.2006 @ 16:21
Postet av: Matta

Denne saken viser oss nok en gang hvilken ryggradsløs statsminister vi har i dette landet. Han skjøv tidligere i vinter Magazinet-redaktør, Selbekk, foran seg i karikatursaken, og nå skyver han Enoksen foran seg i denne saken. Ikke nok med det; i denne saken virker det faktisk som om regjeringen i nok et viktig spørsmål ikke har avklart forholdene internt før en går ut og proklamerer for hele verden hva de skal gjøre. Det vi har sett siden regjeringsskiftet, er en oppvisning i amatørskap og stupiditet - fra ende til annen. Det er rett og slett pinlig å vite at denne gjengen er satt til å "styre" landet fram til høsten 2009!

01.06.2006 @ 23:10
Postet av: molle

Enig med Matta og Kåre her, men det pinligste er at det norske folk har valgt disse nissene. Ingen burde være overrasket over at LO har innflytelse over APs politikk. AP har lang tradisjon i å putte de "riktige" folkene i viktige posisjoner. Når vi i tillegg har med SV og SP, så skal vi se langt etter løsninger som kommer folk tilgode. SV og AP er så opptatt av å rævkjøre norske bedrifter at de ikke ser at de som rammes først ikke er eierne, men de ansatte!

02.06.2006 @ 08:42
Postet av: Mumle

Stoltenberg tar opp arven etter sin forrige statsministerflopp. Norges statsminister heter ikke Jens Stoltenberg,men Inger Luise Valla.Godt valg

02.06.2006 @ 09:24
Postet av: TJ

Statoil er for viktig for Norge til at en vinglete regjerning som den vi har nå skal bestemme. Tabbelisten til regjeringen blir lengre for hver dag. Det hjelper ikke med flertall i Stortinget når "alle" skal få ha et ord med i laget; LO, 3 stortingsgrupper, 3 partiorganisasjoner diverse fylkes- og lokallag. Men det glipper jo tydeligvis med oppbackingen fra disse også samt at regjerning "glemmer"? å sjekke ut hva disse grupperingene mener.

02.06.2006 @ 11:40
Postet av: Nick

Det ER Gerd Liv Valla og Jan Bøhler som er sjefer i Norge. Gerd Liv Valla behandler Jens Stoltenberg som en sprellende dukkemann - når hun trekker i trådene. Vi husker Jan Bøhlers utfall mot "direktørvennene" til Jens Stoltenberg og Jens bøyde av - svak som han er.

02.06.2006 @ 12:00
Postet av: Kay

Stoltenberg er en inkompetent politiker. Like inkompetent som de fleste andre politikerne på tinget. På toppen kommer det faktum som nevnes av andre at han mangler ryggrad og baller. Han lar seg styre av media, President Valla og "vennene" sine. Hva om landet havner i en krise? Det blir 1940 på nytt. Null politisk ansvar og unndragelser i alle veikryss. Gi mannen en spade og la han jobbe for et privat entrepenørselskap noen år.

02.06.2006 @ 12:58

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1388444
hits